Читај ми!

„Бог их видео“ на Тенерифaма

Радио-телевизија Србије вам доноси ексклузивне снимке са Тенерифа где је сниман други део нашег кандидата за Оскара. Поред познатих ликова, ангажован је и велики број шпанских глумаца и статиста. Снимање се наставља у Београду, а најзахтевнији продукциони моменти тек предстоје.

Монтевидео, Бог те видео најуспешнији је српски филм последњих година. Видело га је више од пола милиона људи, добио је многа међународна признања и домаћи је кандидат за Оскара.

Наставак филма од кога се очекује да ће подједнако бити успешан, ових дана снима се у Београду. Ипак, кључне сцене првог Светског првенства у Уругвају које смо ексклузивно приказали у Дневнику, настале су на Тенерифама.

Те 1930. године када се дешава радња филмског наставка, за већину југословенских репрезентативаца започело је прво прекоокеанско путовање и прва велика авантура у њиховим животима - од марсејске луке до Монтевидеа.

Тренинзи, које је заменило трчкарање по бродској палуби препричавали су се са колена на колено, па су тако и све друге авантуре реконструисане занимљивим филмским сценаријом и надахнутом режијом Драгана Бјелогрлића.

Амбијент на Тенерифама, веома налик на јужноамерички, био је готово савршен за сцене које су оживеле атмосферу првог Мондијала у Монтевидеу.

„Потрудићу се да други део буде довољно аутономан да га гледаоци не доживе као прост наставак него да буде заокружено филмско дело" изјавио је Бјелогрлић.

На Тенерифама су били ангажовани шпански глумци, међу којима и популарна Карла Санчез као и велики број статиста.

Ангажован је и Бранко Ђурић Ђура - игра човека са наших простора који живи у Монтевидеу и ради у хотелу у којем су смештени наши репрезентативци.

Наравно, ту су и сва позната лица из првог дела.

Фаза снимања увелико траје - екипа је негде на половини и најзахтевнији продукциони моменти тек предстоје. Предстоји и промоција првог дела Монтевидеа због уласка у трку за Оскара.

„Велика је енигма да ли ће то што Монтевидео одудара од филмова који су стизали из Србије и Европе бити предност или мана. Надам се да ће бити предност", рекао је Бјелогрлић.

Верујемо да је наш избор прави, а независно од тога да ли ће филм успети да се избори са конкуренцијом, извесно је да ће га видети еминентни људи из света филма.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара