Читај ми!

„Како су ме украли Немци“ од октобра у биоскопима

После запажених успеха на Филмском фестивалу у Херцег Новом, као и на „Синема ситију“ у Новом Саду, остварење „Како су ме украли Немци” редитеља Милоша Радивојевића доживеће и београдску премијеру. Са почетком у 20 часова, филм ће бити приказан у Центру „Сава“ 19. октобра, после чега ће постати део редовног биоскопског репертоара.

Ново филмско остварење, мелодрама Како су ме украли Немци редитеља Милоша-Мише Радивојевића, доживеће београдску премијеру 19. октобра у Центру „Сава", након чега ће се филм наћи на редовном биоскопском репертоару.

Прича филма инспирисана је детињством редитеља Мише Радивојевића, у чији се дом за време окупације уселио главнокомандујући немачке војске.

Радња обухвата период у Другом светском рату, када немачки официр Вернер преузима бригу о сину чија је породица комунистички оријентисана. У том тренутку, када је цео свет разаран од стране Трећег рајха, тај дечак ће доживети своје најлепше тренутке у животу, а пружиће му их управо човек у униформи те идеологије.

У филму Како су ме украли Немци улоге тумаче Јелена Ђокић, Светозар Цветковић, Дара Џокић, Миодраг Крстовић, Небојша Миловановић, Војислав Брајовић, Бранимир Поповић, Гордан Кичић, Борис Исаковић, Нада Шаргин, Ненад Ћирић, Младен Нелевић, Марија Дакић.

Осим плејаде наших најбољих глумаца, у филму игра и један веома успешни британски глумац Даглас Хеншол, који тумачи лик немачког официра Вернера.

Остварeње Како су ме украли Немци освојило је Гран при - Велику златну мимозу на 25. Филмском фестивалу у Херцег Новом. Радивојевић је награђен и Златном мимозом за режију, „за виртуозно компоновање изузетно сложеног филмског ткива, за имагинативност и иновативност, за редитељски рад какав се ретко виђа".

Златна мимоза за најбољу женску улогу припала је Јелени Ђокић, а за најбољу камеру Радославу Владићу.

На фестивалу „Синема сити" филм је добио награду жирија критике Фипресци за наjбољи филм, док је у Сопоту овенчан наградама за најбољи сценарио и музику.

Пројекција филма заказана је за 20 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара