Читај ми!

Стоп за лобирање пред доделу Оскара!

Од ове године, доделу награда Америчке академије за филм пратиће нова, строжа правила, која би требало да створе равноправније услове за сва номинована остварења и да очувају интегритет процеса доделе Оскара.

Организатори доделе награда Оскар најавили су нова, строжа правила којима се одређује врста догађаја на које гласачи Америчке академије за филм могу да иду пре избора награђених.

Требало би да нова правила створе равноправније услове за све номиноване филмове, глумце и глумице тако што ће број вечера и пријема за чланове Академије пре доделе награда бити знатно смањен, преноси Ројтерс.

„Ова правила кампање имају важну улогу у очувању интегритета процеса доделе награда Академије", наводи се у саопштењу председника Академије Тома Ширка.

Главна промена јесте да, према саопштењу номинованих 24. јануара, чланови академије могу да присуствују само пројекцијама филмова, али не и забавама и пропратним догађајима.

То значи да вечере и окупљања глумаца, продуцената и других који би могли да попричају са члановима Академије и нахвале свој филм неће бити. У прошлости, овакви догађаји били су кључни за добијање гласова.

Када се номинације објаве, чланови Академије присуствоваће само пројекцијама филмова, а глумци и чланови екипе биће доступни за питања на одређеним сесијама, али без пратећих пријема са јелом и пићем.

Не постоји ограничење броја пројекција одређеног остварења, али ниједна особа из филма не може да учествује у више од две панел-дискусије. Пре проглашења номинованих ограничења на пријеме са храном и пићем нема.

Превелика улога новца

Протеклих година, кампање су постале кључне за избор филмова који ће се такмичити за награду.

Како такве кампање коштају хиљаде долара, сиромашнији филмски радници жалили су се да новац игра превелику улогу у додели Оскара.

Академија планира и да смањи број копија које се шаљу члановима Академије како би гледали код куће.

„Желимо да чланови Академије виде филмове онако како и треба, у биоскопском окружењу", рекао је Ширк.

Предстојећа додела Оскара планирана је за 26. фебруар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара