Читај ми!

Трилогија „Мирис кише на Балкану“ ускоро у биоскопима

Осам дана након премијере првог дела трилогије „Мирис кише на Балкану“, у биоскопе стиже наставак, а до краја месеца публика ће моћи да види и трећи део филмске приче о судбини чланова породице Салом.

Други део трилогије Мирис кише на Балкану, редитеља и продуцента Љубише Самарџића, у биоскопе стиже 22. септембра, док ће 29. септембра у биоскопе стићи и трећи део, најавио је дистрибутер „Мегаком филм''.

Филм Мирис кише на Балкану, по популарном роману списатељице Гордане Куић, настао је од материјала снимљеног за потребе истоимене телевизијске серије емитоване на Радио-телевизији Србије.

Први део трилогије је након бројних фестивала и награда имао београдску премијеру 14. септембра у Центру „Сава" и још је на редовном биоскопском репертоару.

Прича филма дешава се од 1914. до 1918. године, као уметнички документ о свету који нестаје, о лутању бројне сефардске породице Салом, која се из рата у рат, осипала.

На Фестивалу у Аванци, у Португалу, Мирис кише на Балкану поделио је Гран при са филмом шпанске продукције.

Филм ће у октобру гостовати на фестивалима у Токију и Бостону, а у новембру у Каљарију и Софији.

Самарџић је добио и неколико позива за приказивање на филмским фестивалима у Израелу.

Сценарио су написали Ђорђе Милосављевић и Небојша Ромчевић, а играју Љиљана Благојевић, Предраг Ејдус, Калина Ковачевић, Мирка Васиљевић, Тамара Драгичевић, Милан Васић, Горан Навојац, Александра Бибић, Синиша Убовић, Марија Вицковић и други.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара