Читај ми!

Побуне и страсти у Дому омладине Београда

Домаћа публика има прилику да ужива у новим француским остварењима у Дому омладине од 23. до 25. септембра. Током тродневне ревије на репертоару ће се смењивати драме, трилери и комедије овенчани наградама на престижним светским фестивалима, од Кана до Торонта.

Дом омладине Београда у сарадњи са ТВ 5 Монде и Француским институтом у Београду представља ревију француских филмова новије продукције који за тему имају побуне и страсти, од политичких, па до оних најинтимнијих.

Ово је и прилика да се домаћа публика упозна са новим редитељским именима у Француској, као и глумцима млађе генерације. Филмови су приказани на бројним и престижним светским фестивалима, од Кана до Торонта.

Цена улазнице је 200 динара по пројекцији, а ревија траје од 23. до 25. септембра.

Првог дана ревије у 19 часова на репертоару је филм Дрво и шума из 2010. године.

У питању је рафиниран и дубок филм о мрачној породичној тајни, лажима, страстима и издајама, уз Вагнерову музику и спектакуларну фотографију. Фредерик гаји дрвеће и већ скоро 60 година чува једну тајну.

У 21 сат следи остварење Отмица из 2009. године.

Познати индустријалац је отет, његова породица, пријатељи и полиција покушавају да пронађу било какав траг који би их одвео до отмичара. За то време отети и отмичари успостављају неочекиван однос. Инспирисан истинитим догађајем овај трилер мајстора жанра Луке Белвоа био је номинован за четири Цезара, француског еквивалента Оскару.

Филм Снажан отров из 2010. године биће приказан у суботу у 19 сати. Филм је добио престижну награду „Жан Виго" на Фестивалу у Кану.

Четрнаестогодишња Ана напушта интернат да би се вратила у своје село. По доласку открива да је њен отац управо напустио кућу. Док њена мајка налази уточиште код једног пријатеља свештеника, Ана се зближује са Пјером, слободним и усамљеним младићем.

Урнебесна комедија Луда љубавна прича Симона Ешкеназија из 2009. године на програму је другог дана ревије у 21 час. Јеврејски музичар растрзан између посесивне мајке, бивше жене и размаженог детета упознаје трансвестита муслимана који ће из корена променити његов живот.

У недељу, 25. септембра, на репертоару су два филма, Адевијч (2009) у 19 часова и Девојке у црном (2010) у 21 час.

Адевијч је дубоко узнемирујући и интезиван филм о девојци преданој вери, који поставља суштинска питања о природи религије и заноса које она изазива. Филм је међународна критика поздравила као незаборавно искуство.

Девојке у црном је оштар, социјално освешћен, опор, али и чудно романтичан филм о две девојке које су толико згађене сопственим животима да се одлучују на радикалне потезе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара