Читај ми!

Шотра снима „Шешир професора Косте Вујића“

У прелепом амбијенту ваљевског насеља Тешњар, редитељ Здравко Шотра почео је снимање филма о легендарном професору Прве београдске гимназије. Главна улога поверена је Александру Берчеку, а поред њега играју и Предраг Ејдус, Војин Ћетковић, Весна Чипчић и Драган Јовановић.

Редитељ Здравко Шотра у старој ваљевској чаршији Тешњар снима делове филма Шешир професора Косте Вујића, по истоименом роману Милована Витезовића, који је са Шотром косценариста тог остварења.

Улога легендарног професора Прве београдске гимназије поверена је Александру Берчеку, а поред њега у филму играју и Предраг Ејдус, Иван Босиљчић, Војин Ћетковић, Александар Срећковић, Драго Чума, Весна Чипчић, Драган Јовановић, Бранимир Брстина, Небојша Дугалић.

„У новом сценарију, проширеном у односу на онај по којем је 1971. године снимљен истоимени телевизијски филм, више места добили су матуранти славне генерације из 1885. године, у којој су били Јован Цвијић, Михаило Петровић - Мика Алас и Јаков Јаша Продановић, којима је професор Вујић био разредни старешина", рекао је новинарима Здравко Шотра.

Шотра каже да би „трему једино требало да има Берчек јер ће професора Вујића играти после Павла Вуисића", и додао да је Берчеку рекао да ни он „није мачији кашаљ".

Александар Берчек је рекао да се добро припремио за улогу, да је сазнао доста тога о професору Кости Вујићу, као и да је одушевљен амбијентом Тешњара, где се тренутно снимају неке сцене.

„Чувајте ово (Тешњар) као очи у глави", поручио је Берчек Ваљевцима и подсетио да у Бугарској постоји сличан град у који „хрле филмске екипе из целог света".

Највише сцена ће бити снимано у кући и дворишту тешњарске породице Кораћ, а један од објеката у тој чаршији сценографи су преуредили у кафану.

Редитељ је Тешњар открио у време снимања делова серије и филма Ивкова слава. Делови римејка Шешир професора Вујића, поред Ваљева, снимаће се и у Београду и Вршцу.

Филм би требало да буде завршен до краја године, док ће се телевизијска серија највероватније радити у 2012. години. Уз РТС, продуцент филма и ТВ серије је и „Кошутњак филм" из Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара