Tролови прелазе у САД

Режисер Крис Колумбус увидео је да се страх од тролова Европом шири великом брзином и хитно откупио права за римејк норвешког филма „Ловац на тролове“. Амерички синеаста потписаће и режију новог остварења, а његов највећи задатак биће да хорор о џиновским бићима прилагоди захтевној и често размаженој публици наклоњенијој Холивуду.

Холивудска индустрија наставља да адаптира за своје тржиште успешне филмове настале ван енглеског говорног подручја. Овог пута на ред је дошао норвешки Ловац на тролове (The Troll Hunter) чију режију је потписао редитељ Андре Овредал.

Легендарни синеаста Крис Колумбус, најпознатији као редитељ прва два дела франшизе Хари Потер, пожурио је да стане у ред за права за снимање римејка норвешког хорор остварења које је у биоскопe стигло крајем октобра прошле године.

Филм, сниман у форми лажног документарца, је прича о групи студената који одлазе у нордијску дивљину да би истражили мистериозне нападе медведа.

Тамо, међутим, наилазе на човека који тврди да прати и лови тролове, митска бића из тог дела света, а њихово истраживање убрзо прераста у борбу за голи живот.

Од премијере, одржане крајем прошле године, филм је прошао више него задовољавајуће на благајнама и код критичара.

Очигледно је да Колумбус и његови сарадници нису могли да одоле релативно свежој хорор идеји, а одличан одзив публике само је потврдио да су на добром трагу.

Колумбусов највећи задатак биће да ову причу адаптира за америчко тржиште. Нема сумње да ће нова верзија бити занимљива, али за сада без одговора остаје вечно питање у вези са копијом и оригиналом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара