Читај ми!

Скроман и савршен глумац

Клунијеве „Мартовске иде“ заслужне су што се и Филип Симор Хофман нашао на Филмском фестивалу у Венецији. У ексклузивном интервјуу за РТС открио је, између осталог, зашто глумци воле да режирају.

Један од најтраженијих карактерних глумаца који је награђен Оскаром за главну мушку улогу у филму Капоти, у коме је до перфекције одиграо лик славног писца са Менхетна, уместо скупих холивудских филмова, бирао је улоге мањег опсега, не устручавајући се да глуми и физички и психички несимпатичне ликове, чак и на граници доброг укуса.

Након филмова Ноћи Бугија, Велики Лебовски, Магнолија, Талентовани господин Рипли, Филипа Симора Хофмана прате награде скоро свих филмских удружења.

Jавно показује колико се разликује од холивудске глумачке елите и не мари за свој физички изглед.

Новинарки РТС-а Сандри Перовић је у ексклузивном интервјуу открио на који начин је током снимања Капотија остајао недељама у том лику. На питање да ли је то за њега пракса, Хофман је дао занимљив одговор.

„Не, то је било зато што је физички изглед био захтеван. Капоти је био особа која је потпуно другачије говорила од мене. Морао сам стално да вежбам, да не изгубим концентрацију и то није било ништа чудно", објаснио је Хофман.

Прошле године је режирао свој први филм - екранизовао је представу Џек иде да плови.

Хофман сматра да је потпуно природно што њега и друге глумце, попут Шона Пена, Клинта Иствуда и Џорџа Клунија, привлачи режирање.

„Мислим да је веома природно за глумца да жели да режира. Не желе сви, али то је природна ствар. Ја сам режирао у позоришту пре 15 година и то ме није одвратило од филма. Све је то део мог посла и волим га," рекао је глумац.

Награда за шекспиријанског Паћина 

Холивудском ветерану Ал Паћину уручена је награда „Слава филмском аутору", уочи премијере његовог трећег редитељског рада, инспирисаног Оскаром Вајлдом и његовом контроверзном драмом Салома, којој је у виду документарно-играног колажа дао потпуно нови поглед.

„Пре 25 година нисам знао чему да се посветим, филму или позоришту. Касније сам схватио да могу да радим и једно и друго. Позориште је група, док на филму све зависи од продуцента, редитеља и глумца који је звезда", рекао је Паћино.

Обожаваоци у Венецији су га дозивали по имену популарног лика Тонија Монтане, али је Паћино рекао да је одувек желео да буде прихваћен као шекспиријански глумац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије