Читај ми!

Кубанска револуција се наставља

Остварење Горана Радовановића „Уз Фидела до краја“ премијерно ће бити приказано 9. септембра у Дому омладине у Београду. Документарац у српско-кубанској продукцији приказује становнике града Сијера Маестра, дан уочи славља 52. годишњице Револуције.

Документарни филм Уз Фидела до краја сценаристе и редитеља Горана Радовановића биће премијерно приказан у Београду, 9. септембра, у Дому омладине, након што је овога лета учествовао на фестивалу „Синема сити" у Новом Саду.

Филм у српско-кубанској продукцији траје 52 минута, а приказује становнике града Сијера Маестра, града 850 километара источно од Хаване, дан уочи славља 52. годишњице Револуције.

У кадру су старац који поправља мотор стар неколико деценија, млади стоматолог који покушава да нађе превоз до клинике, где лечи пацијента под именом Владимир Илич Родригез, средовечни брачни пар који држи јавну телефонску говорницу за становнике села који немају телефон.

Судбина тих људи и других становника Сијера Маестре описана је, како истиче аутор, на дан идеолошке екстазе, а следећег дана они се, вођени инерцијом, враћају ритму свакодневног живота, који не обећава.

„Сви су тога свесни. Чак и мегафони који непрастано одјекују идеолошке слогане старе 52 године... Револуција се наставља... Колико дуго? Уз Фидела шта год да се деси. Уз Фидела до краја", изјавио је Радовановић, гостујући професор филмске режије у Међунардној школи за филм и телевизију (EICTV), у Сан Антонио де лос Банос на Куби.

У Дому омладине ће након овог документарца, 10. и 11. септембра бити приказан и Радовановићев дугометражни играни филм Хитна помоћ, савремена драма о дубоким променама српског друштва на почетку 21. века.

Улоге играју: Весна Тривалић, Ненад Јездић, Наташа Нинковић, Соња Колачарић, Танасије Узуновић, Марко Павловић, Вук Маркићевић и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се