Читај ми!

Мадонин дан у Венецији

Данашњи дан на филмском фестивалу у Венецији протећи ће у знаку Мадоне и Романа Поланског. Поред остварења у режији поп диве, "W.E.", и Романовог „Покоља“, на репертоару је и епски спектакл „Ратници дуге: Прави човек“ Веја Те-Шенга.

Други дан Венецијанског филмског фестивала биће у знаку поп звезде Мадоне и редитеља Романа Поланског, чија ће остварења вечерас бити премијерно приказана, преносе страни медији.

Мадона ће се у граду канала представити филмом W.E. о романси америчке распуштенице Волис Симпсон и британског краља Едварда Седмог који је због своје љубавнице абдицирао 1936. године.

Реч је о другом Мадонином редитељском пројекту након хумористичке драме Прљавштина и мудрост из 2008. коју су критичари прилично слабо оценили.

Мада ће филм, у којем главне улоге играју Еби Корниш, Џејмс Д'Арси и Андреа Рајсборо, бити приказан ван такмичарског програма, нема сумње да ће бити главни догађај овог другог дана фестивала на Лиду који је јуче свечано отворила политичка драма Мартовске иде Џорџа Клунија.

Звезде вечерашњег црвеног тепиха ће бити и глумачка екипа Покоља - Оскаровци Кејт Винслет, Кристоф Валц и Џоди Фостер који ће у одсуству редитеља Романа Поланског „бранити боје" филма који разголићује смешне предрасуде два пара родитеља који се упознају после туче њихове деце у школи.

Полански неће присуствовати приказивању филма јер га америчке власти траже због сексуалног напада почињеног над малолетницом 1977. и могао би да буде изручен уколико допутује у Италију.

На данашњем репертоару је, такође, и епски спектакл Ратници дуге: Прави човек (Warriors of The Rainbow: Seedig Bale) Веја Те-Шенга, заснован на истинитој причи о побуни тајванских урођеника против јапанских владара тридесетих година прошлог века.

У филму, који је продуцирао чувени хонгконшки редитељ Џон Ву (Украдено лице, Немогућа мисија 2) смењују се сцене битака и тренуци духовне стрепње поносних побуњеника.

Снимање Правог човека коштало је 24 милиона долара, а у њему је учествовало 15.000 глумаца и статиста.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије