Читај ми!

Почиње „Српски Холивуд“

Тродневни филмски фестивал под називом „Српски Холивуд“ одржаће се од 12. до 14. августа на брду Стражевици, на Руднику. Пројекције 12 остварења биће организоване под ведрим небом, а проглашење победника заказано је за недељу по подне.

На брду Стражевици, на обронцима планине Рудник, вечерас ће почети тродневни филмски фестивал „Српски Холивуд".

Организатор манифестације је филмски аматер Иван Јаковљевић (30) који је од скромне плате у руднику олова и цинка издвајао средства и на обронак планине поставио ћирилично-латинични натпис "Српски Holywood".

Натпис је висине четири метра и од нерђајућег је материјала, а видљив је са Ибарске магистрале из правца Београда.

Јаковљевић је агенцији Бета објаснио да је из натписа намерно избацио једно „л" те да реч холивуд није као у оригиналу на енглеском језику.

„То сам урадио да се Амери не би жалили да им крадем ауторска права, а то је алузија на оно брдо изнад Лос Анђелеса и филмски град који је симбол светске филмске уметности", рекао је Јаковљевић.

Амбициозни филмофил истиче да је натпис „Српски Холивуд", који са знатижељом посматрају путници са Ибарске магистрале, споменик филму и његов скроман поклон Србији, у чему је добио подршку професионалних уметника и културних институција.

Пројекције 12 филмова биће организоване под ведрим небом, а у недељу по подне биће проглашен победник.

Будући да очекује долазак великог броја посетилаца, Јаковљевић је свима упутио молбу да чувају природу Рудника и његовог села Мутањ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара