Читај ми!

„Лака лова“ у „Колосеју“

Филм „Лака лова у Стокхолму“, „брзог ритма, свеже приче, и надасве искреног описа Стокхолма, као хладног и мрачног места“, дебитоваће пред српском публиком 18. августа у „Колосеју“. Остварење одлично прошло и код критике и код публике.

Шведски трилер „Лака лова у Стокхолму" биће премијерно приказан 18. августа у београдском синеплексу „Колосеј", најављено је из дистрибутерске куће „Мегаком филм".

Снимљен према истоименом бестселеру, трилер „Лака лова" у режији Данијела Еспинозе, говори о становницима Стокхолма који сањају да брзо и лако дођу до новца, не знајући колико ће им се животи због тога променити.

Јуан Вестлунд живи двоструки живот. Ноћу илегално вози такси како би успео да живи у богатом кварту Стокхолма и одржи илузију да је имућан.

Када упозна Софију, девојку из више класе, новац који успе да заради није му више довољан, па прихвата понуду да продаје кокаин.

Дебитантски роман Јенса Лапидуса био је међу пет најпродаванијих књига у Шведској 2007. године.

Филм који је успоставио нови жанр назван „стокхолмски ноар", према оцени критике успешно је пренео атмосферу из романа, а један од критичара га је описао као остварење „брзог ритма, свеже приче и надасве искрен опис Стокхолма као хладног и мрачног места".

Лапидус је написао два наставка „Лаке лове", по којима се снимају још два филма, а холивудски студио "Ворнер Брос" откупио је права за снимање америчког римејка. Најављено је да ће главну улогу у овој екранизацији играти Зек Ефрон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво