Читај ми!

Специјални ефекти и на додели Оскара?

За продуцента наредне церемоније доделе Оскара Америчка филмска академија изабрала је Брета Ретнера. Сцена Кодак театра добиће потпуно ново рухо, а скечеве презентера могли би заменити специјални ефекти. Избор Академије указује на потребу да се привуче млађа публика, која ужива у високобуџетним филмовима са обиљем ефеката.

Уобичајени наступ водитеља на додели Оскара са певањем и плесом на следећој свечаности могао би бити замењен специјалним ефектима и потпуном новим, другачијим изгледом, поручили су организатори.

Вест да је Америчка филмска академија за продуцента церемоније изабрала редитеља Брета Ретнера навела је многе да већ замишљају могућу авантуру на сцени идућег фебруара, пишу страни медији.

Ретнер, познат по филмовима Гас до даске 2 и 3 и Икс мен: Последње упориште биће задужен за продукцију најгламурозније церемоније доделе филмских награда, заједно са, сада већ ветераном у том послу, Доном Мишером.

„Фантастично ће бити радити са телевизијским генијем као што је Дон Мишер и спојити гламур некадашњег Холивуда са многобројним телентима који данас одушевљавају гледаоце", изјавио је Ретнер, поводом ангажовања.

Овај потез Академије промениће праксу последњих година, када је додела Оскара била базирана на комедији и осмишљена тако да домаћини вечери певају и играју у скечевима, попут Ен Хатавеј и Џејмса Франка, који су се у том „сосу" нашли почетком године на 83. свечаној церемонији у Кодак театру.

Председник Америчке филмске академије Том Шерак изјавио је да Ретнер поседује љубав према филму и знање о шоу-бизнису и тиме је савршен кандидат за продуцента доделе Оскара.

„Невероватно је креативан и уме да ризикује, а обе особине су интересантне и инспиришу", додао је Шерак описујући новог продуцента доделе Оскара.

Одлука Академије да ангажује редитеља и продуцента високобуџетних холивудских филмова није прва те врсте.

Године 2007. за пренос доделе Оскара била је задужена Лаура Зискин, продуцент првог филма о Спајдермену.

Ипак, како је навео Ројтерс, то је необичан потез и указује на потребу Академије да привуче млађу публику, која ужива у високобуџетним остварењима која обилују специјалним ефектима.

Ретнер је снимао и ТВ серије, музичке спотове и рекламе. Најскорије ангажовање му је било у комедији Како се решити шефа, која ће од 18. августа бити на репертоару и српских биоскопа. Ту се нашао у улози продуцента.

Продуценти прошлогодишње доделе били су Мишер и Брус Коен који стоје иза филмова Америчка лепота и Милк, као и Адам Шенкмен редитељ филма Лак за косу.

Додела награда Америчке филмске академије најбољим остварењима у 2011. биће одржана 26. фебруара у Лос Анђелесу, а пренос ће пратити гледаоци широм света.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво