Читај ми!

Мадонин филм премијерно на Мостри

Љубавна прича британског краља Едварда Осмог и разведене Американке Волис Симпсон, виђена редитељским оком поп певачице Мадоне, биће премијерно, ван такмичарске селекције, приказана на филмском фестивалу у Венецији.

"W.E", Мадонин филм о љубавној причи британског краља Едварда Осмог и разведене Американке Волис Симпсон, имаће светску премијеру на овогодишњем фестивалу у Венецији, јавио је данас Би-Би-Си.

Британска глумица Андреа Рајзборо играће Волис Симпсон, жену због које је краљ абдицирао да би се њоме оженио.

"W.Е" који је режирала поп певачица, биће приказан ван такмичарске селекције на Мостри која траје од 31. августа до 10. септембра.

За Златног лава такмичиће се 21 филм. У конкуренцији је и нова верзија филма Дечко, дама, краљ, шпијун у којем легендарног шпијуна Џона Ле Кареа, Џорџа Смајлија, игра Гeри Олдман.

Ту су и нова адаптација романа Емили Бронте Оркански висови у режији Андрее Арнолд, као и нови филм Романа Поланског по комаду Јасмине Резе Бог масакра, у којем играју Кејт Винслет и Џоди Фостер.

За награду конкурише и Дејвид Кроненберг с филмом A Dangerous Method о сукобу психоаналитичара Сигмуна Фројда и Карла Јунга, у којем Виго Мортенсен и Мајкл Фасбендер играју Фројда и Јунга, а Кира Најтли пацијенткињу због које се споре.

Мостру отвара нови филм Џорџа Клунија Мартовске иде који је он режирао, у којем глуми, чији је продуцент и косценариста.

Ван конкуренције биће приказано остварење Wilde Salome, адаптација драме Оскара Вајлда Saloma из 1891. коју је урадио Ал Паћино.

Жирију за доделу Златног лава председава амерички режисер Дарен Аронофски, номинован за Оскара за филм Црног лабуд.

Прошле године, Златни лав додељен је Софији Кополи за драму Somewhere.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво