Документарац о "U2" отвара фестивал у Торонту

Међународни филмски фестивал у Торонту отвориће документарни филм о ирској групи "U2" под називом "From the Sky Down". Премијерно ће бити приказана и нова остварења Педра Алмодовара, Нанија Моретија, Џорџа Клунија, Мадоне и многих других.

Документарни филм о ирској рок групи "U2" под називом From the Sky Down отвориће овогодишњи Међународни филмски фестивал у Торонту који ће трајати од 8. до 18. септембра, саопштили су организатори.

То ће бити први пут да смотру отвара неко документарно остварење.

From the Sky Down хронику бенда и његовог лидера Боноа, снимио је режисер Дејвис Гугенхајм, који је добио Оскара за документарац Неугодна истина с Алом Гором.

На једном од највећих фестивала у свету биће одржане светске премијере најновијих дела аутора као што су Френсис Форд Копола и Лик Бесон, пренеле су агенције.

Америчке премијере имаће и нова остварења Педра Алмодовара, Нанија Моретија, Џорџа Клунија, Мадоне, Дејвида Кроненберга и Ларса вон Трира.

Кроненберг ће представити драму о Сигмунду Фројду и Карлу Јунгу A Dangerous Method, а Џорџ Клуни има два филма, Мартовске иде које је режирао и у којима игра и породичну причу The Descendants у режији Александера Пејне.

Рејф Фајнс у Торонто доноси свој редитељски деби, адаптацију Шекспировог Кориолана снимљену у Србији, док ће Фрида Пинто бити виђена у филму Trisha, адаптацији романа „Теса од Убервила" Томаса Хардија, причу пренету у савремену Индију.

Копола ће приказати причу о мистериозном убиству Twixt са Валом Килмером, а Мадона филм Е.W, инспирисан љубавном причом енглеског краља Едварда Осмог и америчке распуштенице Волис Симпсон због које је он абдицирао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво