Читај ми!

„Шишање“ на „Гросман“ фестивалу у Словенији

Седми међународни „Гросман“ фестивал фантастичног филма и вина почиње данас у словеначкој вароши Љутомер. Међу бројним кандидатима за главну награду „Худи мачек“ је и филм „Шишање“ редитеља Стевана Филиповића.

У словеначкој вароши Љутомер данас почиње Седми међународни „Гросман" фестивал фантастичног филма и вина.

Српски филмски уметници традиционално су заступљени у различитим програмима ове манифестације.

Тако ће се ове године филм Шишање редитеља Стевана Филиповића такмичити за главну награду „Худи мачек".

Филм Звезда је рођена Вање Ковачевић учествоваће у конкуренцији музичких документараца. За припрему уличне феште „Бал вампира" задужени су мајстор специјалних ефеката из Србије Сенди Кумалаканта и његова екипа "Mad Squirrel FX".

Председник жирија за главну фестивалску награду биће редитељ, теоретичар и критичар Динко Туцаковић, док је међу члановима жирија за најбољи кратки филм критичар Ненад Беквалац.

Међу многим гостима Љутомера ове године су и чувени израелски редитељ и продуцент Менахем Голан и немачки редитељ и сценариста Андреас Маршал, чији ће филм Маске имати светску премијеру на овом фестивалу.

Програм је намењен љубитељима независне жанровске продукције - хорора, научне фантастике и других провокативних филмских остварења, као и онима који воле добру музику и вино.

Организатори најављују више од 70 дешавања - пројекције актуелних филмова, омаже ауторима који су постали класици хорора и фантастике, концерте, промоције књига, трибине, разговоре публике са гостујућим уметницима, изложбе, дегустације вина и многе друге активности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво