Читај ми!

Кустурици Златна камера

Уручењем Златне камере, награде за допринос светској кинематографији, српском режисеру Емиру Кустурици, у словачком граду Тренчин почео је 19. међународни филмски фестивал „Арт филм Фест“.

Овогодишњи добитник Златне камере, награде за допринос светској кинематографији на Међународном филмском фестивалу „Арт филм фест" је српски режисер Емир Кустурица.

Уручењем награде отворено је 19. издање фестивала који се одржава у словачком граду Тренчину, а Кустурица ће публици представити своје дело Дом за вешање. 

Словачки медији најавили су познато остварење српског редитеља као визионарско због теме, трговине људима у време када се о њој у Европи није говорило нити против тог зла борило као данас.

Уз Кустурицу, добитници Златне камере ове године биће словачки костимограф Милан Чорба и француски сценариста и глумац Жан Клод Каријер, а уручење је планирано за 25. јун, завршницу Фестивала.

Од 17. до 25. јуна словачкој публици представиће се 194 филма, од тога 110 дугометражних играних остварења из 53 земље света.

У главној такмичарској конкуренцији за награду Плави анђео биће филмови младе кинематографије, као и дебитантски радови, а међународни жири са словачким режисером Јурајем Јакубиском на челу, бира између 12 пријављених дела.

Програм Фестивала подељен је у 17 секција, а критика упозорава на необично занимљиве филмове за које публика има јединствену шансу да их види управо само на смотри у секцијама „Обећања са Истока", посвећена азијској кинематографији, „Опасна деца" или „Ноћна смотра".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара