Читај ми!

Тенерифе, Бог те видео

Наставак приче о успеху наше репрезентације на првом Мондијалу 1930. године почиње ускоро да се снима на Тенерифама. Радња другог филма у режији Драгана Бјелогрлића, прати фудбалере на њиховом дугом путовању од марсејске луке до Монтевидеа, као и учешће на првенству.

После обимних продукцијских припрема други део филма о успеху наше репрезентације на првом светском првенству у фудбалу 1930. године почиње да се снима на Тенерифама средином јуна.

Екипа филма Монтевидео, Бог те видео ће на овим локацијама провести четири снимајуће недеље.

Док први филм, који је у домаћим биоскопима гледало више од пола милиона људи, говори о формирању државне репрезентације пред Прво светског првенство у Уругвају, радња другог филма прати фудбалере на њиховом прекоокеанском путовању од марсејске луке до Монтевидеа, као и учешће наших репрезентативаца на првом Мондијалу, где је екипа освојила треће место.

После великог успеха првог дела филма Монтевидео бог те видео, са поднасловом „Кад је фудбал био млад", очекује се сличан успех и другог дела филма који се ради по сценарију Срђана Драгојевића и према књизи новинара Владимира Станковића.

Сцене двонедељног путовања фудбалера до главног града Уругваја су крајем прошле године снимљене у сценографији посебно конструисаног брода у Баранди.

Брод површине око 1.000 метара квадратних конструисан је на три нивоа и у филму представља поштански брод „Флорида". Амбијент на Тенерифама, веома личи на јужноамерички, тако да ће одлично послужити за снимање сцена које се догађају у Монтевидеу.

И други филм се реализује у продукцији куће "Intermedia Network", а режија је као и у првом филму поверена Драгану Бјелогрлићу. На снимању наставка учествоваће исти глумци који су тумачили улоге фудбалера у првом филму: Милош Биковић, Петар Стругар, Виктор Савић, Андрија Кузмановић...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије