Читај ми!

Решење мистерије ухваћено камером

Из радионице Стивена Спилберга стиже научнофантастична прича о тинејџерима који праве снимак железничке несреће, чијим гледањем постаје јасно да иза тога стоје силе са друге планете. У граду почињу да се дешавају чудне ствари, а локални шериф је на трагу доказа постојања ванземаљског живота.

Супер осам, мистериозни научнофантастични филм који је славни Стивен Спилберг дуго држао у тајности, имао је светску премијеру у Америци.

Спилберг се појављује у улози продуцента док је редитељски део посла поверио Џеј Џеј Абрамсу. Још један филм о сусрету са ванземаљцима ускоро стиже и код нас.

По наслову се већ може закључити да је Супер осам произашао из Спилбергове и Абрамсове носталгије, јер су као тинејџери снимали кратке филмове са осам милиметарским камерама.

Ако се томе дода тема - научно фантастична прича о прикривању постојања живота ван планете Земље, овај филм је омаж Спилберговим радовима из 70-тих и 80-тих попут Е.Т. или Блиских сусрета треће врсте.

Уједно је и посвета времену када је редитељски занат захтевао далеко више знања и страсти како би се креирао филм научне фантастике.

„Моја каријера је почела снимањем малих филмова. Овај филм је направо паралелу са начином на који смо некада снимали фимове. Поента је у стварању илузије да је све стварно, у покушају да људе уплашите, засмејете или их натерате да осете нешто", објаснио је Спилберг.

Сама радња филма Супер осам посвета је прохујалим временима, догађа се у малом граду у којем је живот обичан док свакодневницу не прекине неки застрашујући догађај.

Тако група тинејџера проживљава авантуру снимајући филм - праве аматерски снимак железничке несреће чијим гледањем постаје јасно да иза тога стоје силе са друге планете.

По читавом граду почињу да се дешавају чудне ствари, а локални шериф започиње истрагу која ће резултирати откривањем нечег ванземаљског.

Редитељ Џеј Џеј Абрамс познат по Звезданим стазама уз Спилбергове савете и добар осећај за нарацију, камеру и светло успео је да премости генерацијски јаз.

Класичну научно-фантастичну причу и начин снимања добро је укомпоновао са понашањем данашњих тинејџера, створивши носталгичан филмски доживљај када се добар ефекат постизао и без три-де технике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије