Читај ми!

„Хана“ стиже у српске биоскопе

Узбудљива филмска прича о девојчици Хани, која поседује снагу и издржљивост војника, од 9. јуна биће на редовном репертоару домаћих биоскопа. Остварење које, према речима режисера Џоа Рајта, има доста заједничког са бајкама, носи моралне поуке о превазилажењу зла.

Трилер Хана (Hanna) у режији Џоа Рајта биће од 9. јуна на редовном репертоару домаћих биоскопа, најавио је данас дистрибутер „Так".

Насловни лик у овом авантуристичком филму јесте тинејџерка Хана која поседује снагу, издржљивост и интелигенцију војника, захваљујући одрастању у дивљини Финске, са оцем који је бивши агент ЦИА.

Живећи животом другачијим од било ког другог тинејџера, она је стекла васпитање и обуку чији је циљ да од ње начини савршеног убицу.

Отац је шаље на мисију у којој Хана непримећена путује Европом, избегавајући агенте које за њом шаље безобзирна шпијунка ЦИА Мариса (Кејт Бланшет).

Док се приближава коначној мети, Хана се суочава са запањујућим открићима о свом животу и осећањима.

„Хана је узбудљив и забаван филм који има доста заједничког са бајкама у којима често имамо породицу која живи у дрвеној кућици у шуми. Дете мора да напусти кућу и да оде у свет где се сусреће са злом које мора да превазиђе", изјавио је Рајт.

Он сматра да бајке нису никада „срећне, слатке приче", већ моралне поуке о превазилажењу мрачне стране, зла.

Филм је сниман у Европи, а радња се брзо премешта са северноевропских у северноафричке пределе.

Главне улоге играју 16-годишња Сирша Ронан, оскаровка Кејт Бланшет и Ерик Бана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара