Читај ми!

Три Ем-Ти-Ви награде за „Монтевидео“

На првој додели регионалних Ем-Ти-Ви филмских награда победу у три категорије однело је остварење „Монтевидео, Бог те видео“. Осим признања за најбољи филм, за најбоље глумце проглашени су Милош Биковић и Нина Јанковић, који тумаче улоге Тиркета и Валерије у редитељском првенцу Драгана Бјелогрлића.

Филм Монтевидео, Бог те видео редитеља Драгана Бјелогрлића тријумфовао је на првој регионалној додели филмских Ем-Ти-Ви награда (Gorki list MTV Movie Awards) одржаној у театру „Мадленијанум".

За најбољег глумца и глумицу у региону проглашени су Милош Биковић, за улогу Тиркета у Бјелогрлићевом редитељском првенцу, и Нина Јанковић, која у филму тумачи лик Валерије.

У конкуренцији пет остварења, Гремо ми по своје (Словенија), Тилва Рош (Србија), Šuma Summarum (Хрватска), Мајки (Македонија), Монтевидео, Бог те видео, Бјелогрлићево остварење је гласовима публике из целог региона проглашено за најбољи филм у 2010. години.

После уручења награде, Бјелогрлић је у изјави Танјугу рекао да му се свиђа што је у питању регионална награда и да су то очекивали, с обзиром на то да је филм био гледан не само у Србији, већ и у Црној Гори, БиХ и Македонији. Новопечени редитељ приметио је да је Ем-Ти-Ви институција која на најлакши начин може све необавезно да повеже у једну озбиљну манифестацију филмског карактера.

Тренутно се екипа филма спрема за Русију, где ће Монтевидео, Бог те видео бити приказан у главној конкуренцији Москва филм фестивала, што редитељ сматра значајним за светску презентацију филма и очекује са великим нестрпљењем.

Биковић је, приликом примања своје прве награде, истакао да до тог признања није дошао сам и захвалио целој екипи, a посебно „лудо храбром" човеку, Бјелогрлићу.

Јанковићева је, у видео-поруци, захвалила свима који су гласали за филм и рекла да ова награда много значи младим глумцима.

За награду најбоље глумице надметале су се: Бранка Катић (Жена са сломљеним носем), Ива Крањц (Беса) из Словеније и хрватске глумице Марија Шкаричић (Мајка асфалта) и Луција Шербеџија (Седамдесет и два дана). У конкуренцији за награду најбољег глумца били су хрватски глумац Леон Лучев (На путу), Никола Ракочевић (Шишање), Петар Стругар (Монтевидео, Бог те видео) и словеначки глумац Јуриј Зрнец (Гремо ми по своје).

Програм је водила чланица хрватског бенда "Lollobrigida" Ида Престер, а имена добитника саопштили су глумци Стефан Капичић, Гордан Кичић и Катарина Час, као и Војин Ђорђевић испред „Горког листа". У ревијалном делу наступили су Александра Ковач, популарни хрватски поп састав „Џинкс", македонска група "Bei the Fish" и поп певачица Каролина Гочева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара