Златни лешник за „Шишање“

Награде трећег фестивала „Лајф” у Лесковцу отишле у руке Стевана Филиповића, Винка Модерндорфера, Желимира Жилника и Мише Тота. За четири дана Лесковчани видели занимљива домаћа и страна остварења.

Редитељ Стеван Филиповић проглашен је за набољег редитеља трећег издања Међународног филмског фестивала „Лајф" у Лесковцу.

Осим награде Златни лешник за режију, Филиповићев филм Шишање проглашен је за набоље дугометражно остварење Фестивала који је ове године одржан под слоганом „Мајстори филмске кухиње".

Жири критике доделио је награду и редитељу Миши Тоту за америчко-српски филм Избор, који је своју светску премијеру имао баш у Лесковцу.

Словеначком режисеру Винку Модерндорферу жири је доделио диплому за филм Пејзаж бр. 2, као и Желимиру Жилнику за филм Стара школа капитализма.

Током Фестивала приказано је 36 играних и документраних филмова, а за награде се такмичило седам играних филмова.

Стручним жиријем председавао је режисер Дарко Бајић, који је позвао лесковачку омладину, да уместо што време проводи по кафићима убудуће у већем броју дође на фестивалске филмске пројекције.

Милан Д. Шпичек био је на челу жирија критике.

Смотру је отвориоло остварење Избор, а пројекција филма Верујем у анђеле хрватског режисера Никше Свиличића означила је крај трећег издања „Лајфа".

Лесковачкој публици се током протеклих пет дана није поклонио ниједан од глумаца из приказаних филмова, а једини награђени режисер који је дошао у Лесковац и примио награду био је Миша Тот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара