Глумци који се лажно представљају

Многе холивудске звезде узеле су ново име када су се учланиле у удружење глумаца јер је њихово право име већ било „заузето". Тако је Мајкл Китон заправо Мајкл Даглас, а ново име је узео због глумице Дајен Китон, која је рођена као Дајен Хол, али је променила презиме јер је већ постојала глумица која се тако звала.

Елизабет Бенкс брзо је стекла репутацију једне од најсвестранијих глумица у Холивуду. Она се прославила улогама у комедијама „Четири банке, а невин" и "Role Models" , глумила је у серији "30 Rock", као и у драмама "Invincible", "W." и "Seabiscuit".

У новом трилеру „Три следећа дана" оскаровца Пола Хегиса Елизабет глуми заједно са Раселом Кроуом.

Њена каријера све више напредује и име Елизабет Бенкс је све познатије. Једини проблем је што то није њено право име.

Наиме, глумица је рођена као Елизабет Маресал Мичел, а баш тако је била потписана у епизоди „Секса и града" и у филму „Шафт" из 2000.

Ипак, у Америчком удружењу ТВ и филмских глумаца већ је била уписана глумица која се зове Елизабет Мичел, па је она своје презиме променила у Бенкс.

У интервјуу Сијетл тајмсу 2008. године глумица је објаснила да презиме Бенкс није одабрала из неког посебног разлога већ „зато што је било кратко и слатко и зато што је звучало као типично име за белу англосаксонску протестанткињу што она и јесте".

Глумица која је претходно „заузела" име Елизабет Мичел игра Џулијет у серији „Изгубљени", а глуми и главну улогу у сај-фај серији "V".

Сличност две глумице није само у имену: обе Елизабете су лепе плавооке плавуше, обе су гостовале у серији „Закон и ред" и обе су глумиле у божићним филмовима који се дешавају на Северном полу (Бенкс у филму "Fred Claus", а Мичел у другом и трећем делу серијала "The Santa Clause").

Иронично је што се Елизабет Мичел уопште није родила под тим презименом, већ је била Елизабет Робертсон, а тек касније је узела очухово презиме.

Промени име ако је „заузето"

Иначе, није редак случај да глумци који приступају Америчком удружењу ТВ и филмских глумаца промене име како би се разликовали од других чланова.

Ова организација приликом пријема нових чланова тражи од заинтересованих да предложе три алтернативна имена ако први избор није доступан, а када је глумац и примљен, Удружење направи последњу проверу и коначно додели име.

Добар пример за то је звезда филмова „Битлђус" и „Бетмен" Мајкл Китон, који је рођен као Мајкл Даглас, али је променио име да би се разликовао од звезде филма „Вол стрит" (чији је отац Кирк Даглас, оригинално Ишур Даниелович, променио име па је Мајкл Даглас ипак рођен под тим презименом).

Мајкл Китон је ново презиме изабрао након што је видео фотографију Дајен Китон, којој опет то није право име, већ је рођена као Дајен Хол, али је то име било заузето у Удружењу, па је она узела девојачко име своје мајке.

Вуди Ален је касније назвао главну јунакињу филма „Ени Хол" баш на основу правог презимена Дајен Китон.

Нова средња имена и иницијали

Чест је случај да глумци додају средња имена или мењају иницијале да би се разликовали од других.

Пример за то је Мајкл Џеј Фокс, чије је право средње има Ендру, па се он заправо звао Мајкл Еј Фокс.

Ванеса Вилијамс из серије ружна Бети додала је иницијал „Л" да би се разликовала од Ванесе А. Вилијамс из филма "New Jack City", а Тери О'Квин из серије „Изгубљени" заправо је Теренс Квин, што је наравно име које је већ било заузето у Удружењу.

Понекад чак име „заузме" неко из друге професије, а пример за то је комичар Алберт Брукс, оригинално - Алберт Ајнштајн.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара