Дубоко на непријатељској територији

После снажног налета Пикта, генерал Вирилије је заробљен, а скоро цела римска легија уништена. Малобројни преживели покушаће да ослободе генерала, избегну потеру и некако стигну на безбедну територију. У акционој историјској авантури „Центурион“ играју Мајкл Фасбендер, Доминик Вест и Олга Кириленко.

Филм британског режисера и сценаристе Нила Маршала (хорори "Dog Soldiers" и "The Descent") „Центурион" (Centurion) смештен је у 117. годину, када се Римска империја простирала од Египта до Шпаније, а на истоку све до Црног мора.

Али на северу Британије, немилосрдни освајачки поход Римљана доживео је пропаст суочен са герилском тактиком неухватљивог противника, дивљих и застрашујућих племена познатих као Пикти.

Квинт (Мајкл Фасбендер из филмова „300", „Проклетници" и „Акваријум"), једини преживили римски војник после напада Пикта на гранично утврђење у данашњој Шкотској, креће на север са легендарном Деветом легијом под вођством генерала Вирилија (Доминик Вест из серије "The Wire" и филмова „300" и „28 дана").

Њихов задатак је да униште Пикте и њиховог вођу Горлакона (Данац Улрих Томсен).

Ипак, испоставља се да то није нимало лако, поготово када легија упадне у заседу на непознатом терену.

После још једног пораза од Пикта, генерал Вирилије је заробљен, а пред Квинтом је нова очајничка мисија.

Квинт мора да ослободи генерала, предводећи свој малобројни одред преживелих војника дубоко на непријатељској територији.

Да би опстали, морају да избегну непријатељску потеру, крећући се преко тешко проходног терена и да се некако докопају безбедне римске територије...

У „Центуриону" глуми и „Бондова девојка" из „Зрна утехе" Олга Кириленко, која игра Етејн, ратницу из племена Бриганта.

Римљани су Етејнину породицу убили, а њој одсекли језик, и зато је њен главни животни циљ освета.

Такође, играју још и сценариста и глумац Ноел Кларк (добитник награде БАФТА 2009. године у категорији „Звезда у успону"), боксер и глумац Дејв Леџено, глумац и режисер Дејвид Мориси („Ниске страсти 2" и „Разум и осећајност"), као и белгијска глумица, сценаристкиња и књижевница Аксел Каролин, која је и супруга редитеља остварења.

Акциона историјска авантура „Центурион", чији је буџет био 15,5 милиона долара, премијерно је приказана још у априлу, док ће се у биоскопима у САД приказивати од 27. августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара