Почиње надметање сценариста

На 34. Фестивалу филмског сценарија, који почиње данас у Врњачкој бањи, у главном програму такмиче се сценаристи филмова „Жена са сломљеним носем", „Српски филм", „Мотел Нана", „Плави воз", „Флешбек" и „Неке друге приче".

У Врњачкој Бањи данас почиње 34. Фестивал филмског сценарија (ФФС), на којем ће, до 14. августа, у главном такмичарском програму учествовати шест нових филмова домаће продукције.

На овом фестивалу јединственог концепта награде се у главном програму додељују само за сценарије - прва, друга, трећа и специјална награда.

У конкуренцији су „Жена са сломљеним носем" Срђана Кољевића, „Српски филм" Александра Радивојевића и Срђана Спасојевића, „Мотел Нана" Ранка Божића и „Плави воз" Јанка Баљка.

Затим, такмиче се још и „Флешбек" Душка Премовића, као и екс-ју омнибус „Неке друге приче" у којем је ауторка српског дела Ана Марија Роси, док су сценаристи осталих прича Ивона Јука, Инес Тановић, Хана Слак и Ђорче Старевски.

Раније најављено учешће „Бесе" Срђана Карановића, у међувремену је отказано.

Одлуку о наградама донеће жири чији су чланови сценаристкиња Биљана Максић, редитељ Бобан Скерлић и књижевница Љубица Арсић.

Жири ће доделити и награду за најбољи студентски филм из такмичарског програма „Млади лавови", у који је уврштено пет краткометражних остварења.

Пратећи програм ФФС-а, назван „Преко плота", понудиће публици нове филмове из региона: „Седамдесет и два дана" Данила Шербеџије, „32. децембар" Саше Хајдуковића, „Маску" Андра Мартиновића и „Свет је велики и спасење је иза угла" Стефана Командарева.

У истом циклусу биће приказани и „Медени месец" Горана Паскаљевића и филм Горана Гоцића „Балкански дневници: Бугарска".

Организатори су најавили да ће на Летњој позорници бити откривена биста Данила Бате Стојковића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво