„Као рани мраз“ у Опатији

Екранизовану причу о Васи Ладачком 15. августа моћи ће да види и хрватска публика. Манифестација названа „Васа Ладачки у Опатији" по јунаку старе песме Ђорђа Балашевића и сада редитељског дебија „Као рани мраз“, почиње два дана раније доласком филмске екипе бродом у опатијску луку.

Режисерски првенац поп кантаутора Ђорђа Балашевића, филм „Као рани мраз", имаће хрватску премијеру 15. августа у Опатији, у оквиру тродневног програма названог „Васа Ладачки у Опатији".

Манифестација названа по јунаку старе Балашевићеве песме и сада филма „Као рани мраз", почиње 13. августа доласком Балашевића И његове филмске екипе бродом у опатијску луку, одакле ће режисер са породицом фијакером отићи до виле Анђолина (Angiolina).

Истог дана у вили Анђолина екипа Балашевићевог филма дружиће се са новинарима и званицама града Опатије, уз приказивање документарца о настанку филма „Као рани мраз" и изложбу реквизита и фотографија са снимања.

Сајт за продају улазница eventim.hr најавио је да ће другог дана манифестације 14. августа Балашевић одржати концерт на простору опатијске Љетне позорнице, за који улазница кошта 220 куна (око 30 евра), док ће у истом простору 15. августа бити одржана премијера филма, за коју посетилац треба издвојити 80 куна (око 11 евра).

„Трећи дан је резервисан за велико финале, хрватску премијеру филма, али у посебно декорисаном простору Љетне позорнице. Од самог улаза, па до главног простора, гледаоци ће 'ући у филм'...блатњавим ногама од праве војвођанске земље и траве, између кукуруза и страшила, између стварности и филма", најавили су организатори.

Како се наводи, публика ће моћи да проба шећерлеме и слаткише од чоколаде, а као посебну успомену моћи ће „понети мале врећице војвођанске земље које ће красити врпца са именом филма".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се