Документарац о „Дорсима“ у „Колосеју”

Ново, „антистоуновско“ виђење пута ка успеху чланова бенда „Дорс“, као и најславнијих тренутака славних рокера од вечерас пред Београђанима. Документарно остварење "When you're strange" редитеља и сценаристе Тома Дисила приказиваће се у биоскопу „Колосеј”.

Дугометражни документарни филм "When you're strange", који открива необјављене снимке славног рок бенда „Дорс" (The Doors), биће премијерно приказан вечерас у биоскопу „Колосеј".

Редитељ и сценариста је Том Дисило, а наратор је глумац Џони Деп.

Како је најавио домаћи дистрибутер „Мегаком", овај филм пружа увид у револуционарни утицај музике „Дорса", а аутори и продуценти га називају „антистоуновским" остварењем.

Многи блиски сарадници бенда тврде да филм редитеља Оливера Стоуна "The Dors" из 1991. године, у којем је динамичног певача Џима Морисона играо Вал Килмер, није дао верну слику.

Остварење "When you're strange" говори о креативној „хемији" која се створила у односима бубњара Џона Денсмора, гитаристе Робија Кригера, клавијатуристе Реја Манзарека и певача Морисона - четворице уметника који су „Дорсе" учинили једним од најпознатијих и најутицајнијих рок бендова.

Користећи видео материјал снимљен између 1965. године , када је бенд почињао, до смрти Морисона 1971. године, Дисилово остварење прати групу од њеног настанка у ходницима филмске школе Калифорнијског универзитета УЦЛА, на ком су се срели Манзарек и Морисон, све до позорница распродатих стадиона.

У овом документарцу први пут се могу видети одломци из филма "HWY: An American Pastoral", који су 1969. године у пустињи Мохава и у Лос Анђелесу снимали Морисон и Пол Ферара, фотограф који је блиско сарађивао са бендом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се