Очајничка борба за опстанак

Иако су киднапери водили рачуна о сваком детаљу отмице, њихова жртва даје све од себе да им поремети план и спасе живу главу. У трилеру "The Disappearance of Alice Creed" играју Џема Артертон, Еди Марсан и Мартин Компстон.

У британском филму "The Disappearance of Alice Creed" (Нестанак Алис Крид), два мушкарца (један у двадесетим, а други близу четрдесете године) потпуно су фокусирана на предстојећи задатак.

Они постављају унутрашњост комбија најлоном, купују бушилицу, мадрац и друге потрепштине.

У маленом стану одмах после тога звучно изолују зидове и закивају прозоре, а затим прелазе на кључни део плана и киднапују младу девојку којој запуше уста и увуку је у возило.

Затим, отмичари жртву одводе и стан и вежу за кревет у соби коју су преуредили у затворску ћелију.

Киднапери су Дени (бивши професионални фубалер, Шкот Мартин Компстон, играо у филму "The Damned United") и Вик (Еди Марсан из филмова „Хенкок", „Шерлок Холмс", „Банде Њујорка" и „21 грам"), два бивша робијаша чији је план да се обогате од откупа за њихову жртву.

Млађи и нервознији од два криминалца, Дени, попустљивији је и мање сигуран у исправност њихових поступака од старијег и искуснијег Вика који је решен да изврши план по сваку цену.

Њихов талац је Алис Крид (Џема Артертон из филмова „Зрно утехе", „Борба титана" и „Принц од Персије"), ћерка богатог бизнисмена, која је за Денија и Вика карта за бољу будућност.

Иако је на почетку преплашена и згранута, убрзо постаје јасно да Алис није само плен у њиховој замисли и да се неће предати без борбе.

Жртва жели да побегне једнако као што киднапери желе да се обогате и зато Алис започиње психолошки рат у жељи да нахушка Денија и Вика једног на другог и да искористи чињеницу да су се они већ сукобљавали.

Док се крајњи рок за плаћање откупа све више приближава, сви су на ивици нерава, а савршени план који су киднапери осмислили претвара се у очајничку борбу за опстанак.

Трилер „Нестанак Алис Крид" први је дугометражни филм режисера Џеја Блејксона.

Премијера филма била је на Лондонском филмском фестивалу 2009. године, а у биоскопе у САД стиже 6. августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се