Осветник са мачетом

У акцији "Machete", Мачета Кортез је унајмљен да убије корумпираног сенатора, али је то заправо намештаљка у којој је он права мета. Када се опорави после рањавања, Мачета се неће смирити док се не освети... Играју Дени Трехо, Роберт де Ниро, Стивен Сигал, Дон Џонсон, Џесика Алба, Линдзи Лохан, Чич Марин.

"Machete" (Мачета) је акциони филм режисера Роберта Родригеза („Десперадо", „Од сумрака до свитања", "Sin City", „Деца шпијуни") и дебитанта Итана Маникиса.

Филм је настао на основу лажног трејлера из Родригезовог и Тарантиновог пројекта „Грајндхаус" (састављеног из филмова „Отпоран на смрт" и „Планета терора").

Главни јунак филма је осветник Мачета Кортез (Дени Трехо из филмова "Animal Factory", "Anaconda", „Од сумрака до свитања", "Con Air", „Било једном у Мексику" и „Предатори"), лик који се претходно појавио у Родригезовој породичној комедији „Деца шпијуни".

Мачета Кортез је бивши мексички федерални агент, који је после сукоба са препреденим нарко-босом Торезом (Стивен Сигал) остао без посла, због чега је приморан да постане плаћеник.

Мачета лута градовима Тексаса тражећи посао, па га тако Мајкл Бенц (Џеф Фејхи) унајми да изврши атентат на корумпираног сенатора (Роберт де Ниро), познатог по прогону имиграната.

Али, малер поново прати главног јунака и испостави се да је све била намештаљка по којој ће баш он изгубити живот, а сенатор ће профитирати и добити подршку за још строже антиимиграционе законе.

Рањеног Мачету одводе у болницу, али он успева да побегне пре него што га ухапсе.

У потеру за њим послата је агентица граничне полиције Сантана (Џесика Алба) која је растрзана између исправног поступања и задатка који јој је поверио њен надређени, изопачени поручник Стилман (Дон Џонсон).

Сада Мачети најважнија ствар у животу постаје освета Бенцу, а у томе има помоћ Лус (Мишел Родригез из филмова „Паклене улице", „Аватар", „Притајено зло" и серије „Изгубљени") и свог духовног брата, свештеника Бенита дел Тора (Чич Марин).

Да би се осветио Бенцу, Мачета киднапује његову ћерку Ејприл (Линдзи Лохан), која је залуђена оружјем, а затим окупља дружину имиграната и креће у лов на све који су га преварили.

Прва главна улога за „опасног момка"

Главну улогу у филму „Мачета", први пут у каријери игра Дени Трехо (рођак Роберта Родригеза), који је (иако проблематични тинејџер) некада био талентовани боксер, али су му снови о професионалној каријери били нагло прекинути затворском казном.

Током боравка у затвору Сан Квентин, Трехо је постао затворски шампион Калифорније у боксу и успео да се излечи од зависности од дроге.

После изласка из затвора, Трехо је на једном састанку бивших зависника упознао човека који му је понудио да буде статиста у филму "Runaway Train", где је убрзо постао тренер бокса Ерика Робертса за једну сцену у филму, а затим је добио и истакнуту улогу у том остварењу.

После тога, Трехо је направио успешну каријеру и на филму и на телевизији, играјући „опасне момке", а глумио је са звездама као што су Џони Деп, Ал Паћино, Николас Кејџ, Роберт де Ниро, Џон Малкович, Харисон Форд, Вал Килмер, Чарлс Бронсон и Џорџ Клуни.

Први филм у којем Трехо игра главну улогу, „Мачета", у биоскопе у САД стиже 3. септембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво