„Порно банда“ одушевила Канађане

Филм Младена Ђорђевића „Живот и смрт порно банде“ добио одличне критике после приказивања на фестивалу „Фантазија“ у Монтреалу и оцењен као „шокантно, забавно, јединствено и изванредно“ остварење. Најављено и ДВД издање за тржиште Северне Америке.

После пројекција 10. и 12. јула на фестивалу „Фантазија" у Монтреалу, филм „Живот и смрт порно банде" Младена Ђорђевића добиће ДВД издање у Северној Америци.

Филм, који је приказан у програму „Субверзивна Србија", вероватно ће се на ДВД издању наћи у пару са Ђорђевићевим документарцем "Made In Serbia", наводи се на угледном сајту Твич филм, који доноси врло позитиван приказ „Порно банде".

„Без обзира на насилне и шокантне призоре, на велики број мртвих и на крвопролиће, филм се свим срцем бави универзалном темом: погрешним стварима које чинимо из правих разлога и ефектима (кајањем) које те ствари имају на нас, за будуће генерације. То овај филм истовремено чини личним и политичким", наводи се у приказу на Твичу.

Програм „Субверзивна Србија", са седам српских филмова новије и старије продукције, нашао се на насловној страни магазина "Montreal Mirror", који се дели по кафићима, рестораним и клубовима.

Овај магазин препоручује читаоцима да погледају „Порно банду" на „Фантазији", речима „шокантно, забавно, јединствено, изванредно - као укрштање између раног Педра Алмодовара и Такашиja Микеа".

У посебном тексту „Неоткривена земља", угледни канадски критичар и професор филма на Универзитету „Конкордија" Метју Хејс оценио је да је Ђорђевић са „Порно бандом", створио „нешто што достиже ниво генијалног".

Такође, Хејс филм назива „лудачким, уврнутим и потпуно субверзивним погледом на људе на маргини", и додаје да једва чека нови филм овог аутора.

Осим Ђорђевићевог филма, у програму „Субверзивна Србија" још су и „Технотајз: Едит и ја" Алексе Гајића, „Чарлстон за Огњенку" Уроша Стојановића, „Српски филм" Срђана Спасојевића, „Вариола вера" Горана Марковића, „ТТ Синдром" Дејана Зечевића и „Свето место" Ђорђа Кадијевића.

Фестивал „Фантазија" је почео 8. и трајаће до 28. јула.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво