Биоскопско расхлађивање

Када шешири и сунцобрани више не помажу и асфалт почне да се топи под ногама, место за расхлађивање могу бити модерни, добро опремљени и климатизовани биоскопи. Судећи према најављеним насловима и атрактивим глумачким именима, многи ће освежење и добру забаву овог лета наћи у мраку кино-дворана.

Оскаровци Анђелина Џоли и Ејдријен Броуди и ултимативне звезде Холивуда Том Круз и Леонардо Дикаприо носиоци су главних улога у филмовима који било да су трилери, комедије или научнофантастична остварења носе префикс акциони.

А као такви нуде разбибригу, интелектуални предах и најпримамљивији су жанр који је, уз звучна имена, увек добар магнет за публику.

На велика платна први стиже Дикаприо, покретачка снага компликоване футуристичке слагалице „Почетак" која гледаоце одводи у паралелне светове где технологија човеку даје моћ запоседања туђег ума.

„Тема је универзална јер сви сањамо и доживаљамо стварање новог света у нашем уму. Ово је велики акциони филм са израженом хуманом димензијом", објаснио је главни протагониста овог филма.

Док је искуство акционог хероја у „Немогућој мисији" Том Круз пренео на акциону комедију „Невине лажи" у којој се представља као супершпијун, aбмициозна, некада и без покрића, Анђелина Џоли је рад на Лари Крофт искористила за нови лик.

У шпијунском трилеру "Salt", заснованом на никад застарелом хладноратовсоком сукобу две суперсиле, игра агенткињу ЦИА оптужену за шпијунажу у корист Русије, а улогу је добила тако што је једном изјавила да би волела да игра лик налик Џејмсу Бонду.

„У неким претходним филмовима изазов ми је био да, пошто сам жена, ту борбу учиним суптилнијом, а претпостављам да суптилност није нешто у чему се усавршавају двоструки тајни агенти", објаснила је Анђелина Џоли.

И за крај, у биоскопе стижу „Предатори", индиректан наставак култног филма са Арнолдом Шварценегером из осамдесетих година 20. века, научнофантастична авантура о ултимативним ловцима, у којој некада суптилини пијаниста Ејдријен Броуди покушава да прошири митолошка значења следећи сурово искуство претходника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара