Полански не мирује

Роман Полански, који је у понедељак пуштен на слободу из кућног притвора у Швајцарској, већ најављује нови филм „Бог масакра“, на основу комада Јасмине Резе. Радња драме смештена је у Бруклин, али како је међународна потерница против редитеља још увек на снази, филм ће се снимати у студију.

Француска драмска списатељица Јасмина Реза изјавила је данас да ће Роман Полански, којег је Швајцарска одбила да депортује у САД, почетком 2011. снимати филмску адаптацију њеног комада „Бог масакра" (Le Dieu du Carnage).

„Наравно да сам после понедељка (кад је ослобођен) разговарала са Романом. Он је одлично и веома сам срећна због њега", изјавила је Јасмина Реза у телефонској изјави Франс пресу из Венеције, где се налази.

„О томе смо разговарали још пре његовог хапшења. Прави посао је почео кад му је одређен кућни притвор у његовој кући у Гштаду где сам одлазила неколико пута", презицирала је Реза. „Заједно смо написали сценарио за филм. Кад смо завршили, ангажовали смо преводиоца јер ће радња бити пребачена у САД, прецизније Бруклин, и пошто ће филм бити снимљен на енглеском језику".

„Заједно смо надгледали превод, али он је тај који је главни", додала је књижевница и навела да је снимање планирано за почетак 2011. године.

„Локација још није одређена, али како Роман сме само у Пољску, Швајцарску или Француску, велике шансе су да снимање буде негде близу."

„У сваком случају, снимаће се у студију пошто је то камерна драма. Глумци још нису до краја одабрани, али смо у контакту са некима", открила је Реза.

Иако је Швајцарска одбила да га депортује у САД и ослободила га из кућног притвора, 76-годишњем режисеру прети опасност због међународне потернице која важи у 188 земаља, а која је издата због сексуалних односа са малолетницом 1977. године.

Режисер је својевремено признао кривицу за незаконит сексуални однос, али је побегао из САД у Француску пре изрицања пресуде 1978. године.

Полански је 26. септембра 2009. ухапшен по доласку у Цирих где је на једном фестивалу требало да прими награду за животно дело. Почетком децембра је пуштен уз кауцију од 4,5 милиона швајцарских франака (три милиона евра) и од тада је био у кућном притвору у својој вили у планинском месту Гштаду.

Роман Полански, режисер филмова као што су „Нож у води", „Розмарина беба", „Бал вампира", „Кинеска четврт", добио је Оскара 2003. године за филм „Пијаниста". Најновије остварење му је „Писац из сенке".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара