„Мотел Нана“ победник Софеста

Добитник свих званичних и незваничних награда на синоћ затвореном, 39. Софесту је филм „Mотел Нана“ Предрага Велиновића. Филмови у Србији снимају када се има довољно пара, што је готово никад или када неко има пријатеље, рекао је Велиновић, примајући награду.

Филм „Мотел Нана" редитеља Предрага Велиновића апсолутни је победник 39. Софеста, који је синоћ завршен проглашењем и уручењем награда у Центру за културу у Сопоту. Свих пет званичних награда, као и две незваничне припале су том остварењу.

Велика статуета Софест за најбољи филм додељена је продуценту „Сириус продакшн" из Београда, статуете Софест за режију Велиновићу и за сценарио Ранку Божићу, а статуете Софест за најбољу мушку и женску улогу Драгану Мићановићу и Николини Јелисавац.

О наградама је одлучивао жири чији је председник био редитељ и сниматељ из Љубљане Карпо Аћимовић Година, а чланови глумац Војислав Брајовић и редитељ и сценариста Мирослав Момчиловић.

Филму „Мотел Нана" припала је и награда публике - статуета Слобода, као и награда српске секције Међународног удружења филмских новинара и критичара Фипресци.

Захваљујући на признању, Велиновић је рекао да се „филмови у Србији снимају када се има довољно пара, што је готово никад или када неко има пријатеље".

„Ове награде за филм 'Мотел Нана' припадају целој екипи, а то су управо пријатељи", рекао је Велиновић.

Редитељ награђеног филма је прогласио званично затвореним 39. Софест на којем је од 2. јула у такмичарском програму приказано седам српских филмова снимљених у протеклих годину дана.

Након тога публици су се поклонили главна глумица старог хит филма „Љубав и мода" Беба Лончар и редитељ Љубомир Радичевић. Дигитализована копија тог филма, коју је припремила Југословенска кинотека, приказана је у оквиру свечане церемоније затварања фестивала.

„Љубав и мода" снимљена је пре тачно 50 година. Тиме је Софест обележио овај јубилеј, а председница Одбора фестивала Горица Мојовић најавила је да ће се и наредних година на Софесту обраћати пажња на значајне датуме из историје српске кинематографије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара