Боно и Сендлер бирају оскаровце

Америчка филмска академија примила 135 нових чланова, међу којима су Боно, Адам Сендлер, Кристоф Валц, Џејмс Гандолфини, Моник, Кери Малиган, Џереми Ренер, Вера Фармига, Ана Кендрик и Зои Салдана.

Певач Боно Вокс, фронтмен рок групе „У2", и глумци Џејмс Гандолфини и Адам Сандлер постали су чланови америчке Академије за филмске уметности и науке, која додељује најпожељније филмске награде - Оскаре.

На листи нових чланова су и Моник, награђена за епизодну улогу у филму "Precious", Кристоф Валц, добитник Оскара за епизодну ролу у остварењу „Проклетници", и Марк Боул, који је Оскаром награђен као сценариста и продуцент филма „Катанац за бол".

Глумице Кери Малиган, Ана Кендрик, Вера Фармига, Зои Салдана, Габори Сидибе и сценаристи филма „Дистрикт 9" Нил Бломкамп и Тери Тачел такође су примљени у Амерички филмску академију.

Међу новим члановима су и глумци Рајан Рејнолдс и Џереми Ренер, као и Дејвис Гугенхајм, добитник Оскара за режију документарног филма „Неугодна истина", док су од интернационалних филмских стваралаца примљени Француз Жак Одријар, Аргентинац Хуан Хозе Кампанеља и Данац Лоне Шерфиг.

У складу са правилима Америчке филмске академије, максималан број нових чланова у 2010. години је могао бити 180, али је позивницу добило само њих 135.

Право да гласају за добитнике Оскара сада има нешто мање од 6.000 људи.

Нови чланови биће примљени на свечаности, која ће бити организована на Беверли Хилсу у септембру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара