Млади, богати и размажени

Драма "Twelve" Џоела Шумахера говори о младићу који напусти средњу школу и постане дилер дроге. Иако испрва ужива у свим предностима новог живота, убрзо доживљава суноврат. Глуме Чејс Крофорд, Ема Робертс, Фифти Сент и Кифер Сатерленд.

Филм "Twelve" (Дванаест) режисера Џоела Шумахера („Бетмен заувек", „Бетмен и Робин", „Телефонска говорница", "Tigerland", "St. Elmo's Fire" и "The Lost Boys") снимљен је на основу истоименог романа Ника Мекдонела и говори о лагодном животу младих у богатом делу Њујорка.

Главни јунак филма је Бели Мајк (Чејс Крофорд из серије "Gossip Girl"), младић којем је мајка недавно умрла од рака, а отац власник не баш успешног ресторана.

Мајк је отуђен од својег окружења и упркос великом потенцијалу након мајчине смрти одлучи да напусти средњу школу и да својим богатим и размаженим друговима продаје дрогу.

Овај младић сваког држи на одстојању, па и најбољу пријатељицу Моли (Ема Робертс, ћерка глумца Ерика Робертса, глумила у филмовима "Hotel for Dogs" и „Дан заљубљених"), која га обожава још од када су били деца и која за разлику од осталих вршњака не користи дрогу и не одлази на журке.

Главни јунак филма заправо је веза између његових добростојећих вршњака и подземља, оличеног у много опаснијем дилеру дроге и хладникрвном убици Лајонелу (Куртис Џексон, односно Фифти Сент).

Далеко од њиховог богатог краја, у Харлему је убијен Мајков рођак, а за то убиство полиција окриви Мајковог најбољег пријатеља Хантера (Рори Калкин, брат Меколија Калкина из филма „Сам у кући").

То убиство покреће низ догађаја, који потпуно преокрену нови лагодaн живот са много новца у којем главни јунак ужива...

Наратор у филму је Кифер Сатерленд, а глуми још и израелска манекенка Ести Гинзбург.

Премијера драме "Twelve", назване по жаргонском називу за нову синтетичку дрогу коју млади у овом филму користе, била је на Санденс фестивалу, а у биоскопе у САД стиже 30. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво