Невољнo чаробњаков шегрт

У филму "The Sorcerer's Apprentice", зли чаробњак Максим добије помоћ у реализацији својих паклених планова. Да би их спречио, његов противник, позитивац Балтазар, унајмљује шегрта који није ни свестан свог магијског потенцијала. Играју Николас Кејџ, Алфред Молина, Моника Белучи и Џеј Барукел.

"The Sorcerer's Apprentice" (Чаробњаков шегрт) је комбинација авантуре и комедије, заснована на истоименом сегменту „Дизнијевог" цртаћа „Фантазија", који је снимљен према делу француског композитора Пола Дике (из 1890. године) и Гетеовој балади (1797).

Прича филма смештена је у садашњост и говори о Балтазару Блејку (Николас Кејџ), мајстору чаробњаку који живи на Менхетну.

Његова главна брига је да заштити Њујорк од свог архинепријатеља Максима Хорвата (Алфред Молина из филмова „Индијана Џоунс, „Фрида", „Да Винчијев код", „Образовање"), којем овога пута у ђаволском науму помаже и злокобни илузиониста Дрејк Стоун (Тоби Кебел из филмова "Match Point", „Александар", „Рокенрола" и „Принц од Персије").

Како његов противник има помоћ, а Балтазар схвата да не може самостално да заустави зло, чаробњак регрутује младог Дејва Статлера (Џеј Барукел из филмова „Како да дресирате свог змаја", „Тропска грмљавина" и „Заломило се") да му буде шегрт, иако он баш и није одушевљен том идејом.

Дејв је наизглед обичан момак, али он ипак има скривени потенцијал који је Балтазар приметио.

Затим, чаробњак Балтазар свом невољном ученику одржи убрзани курс из магијских вештина и умећа, док заједно са њим покушава да заустави силе таме.

Дејв ће зато морати да се својски потруди како би преживео обуку, спасао град и освојио Беки (Тереза Палмер из филмова "Bedtime Stories" и "December Boys"), девојку у коју је заљубљен.

У „Чаробњаковом шегрту" глуми још и Моника Белучи, која игра чаробницу Веронику, Балтазарову давно изгубљену љубав.

Филм је продуцирао Џери Брукхајмер, а режирао га је Џон Туртлтоб („Хладни тркачи", „Док си спавао" и „Феномен"), а дистрибутер је „Дизни".

Буџет филма био је 180 милиона долара, а у биоскопима у САД „Чаробњаков шегрт" ће се приказивати од 16. јула.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво