Десета награда за „Неко ме ипак чека“

Престижном наградом „Сребрни витез“, међународног филмског и телевизијског фестивала у Москви, награђен је режисер Марко Новаковић за остварење „Неко ме ипак чека“. То је десето признање које је припало филму снимљеном у продукцији РТС-а.

На управо завршеном међународном филмском и телевизијском фестивалу „Златни витез" у Москви, награда „Сребрни витез" припала је Марку Новаковићу за филм „Неко ме ипак чека", снимљен у продукцији Радио-телевизије Србије.

Ово је већ десета награда коју Новаковићево остварење осваја на страним или домаћим фестивалима, што га сврстава међу најнаграђиваније ТВ филмове РТС-а.

Филм „Неко ме ипак чека" имао је телевизијску премијеру на РТС-у 18. октобра прошле године, а пре Москве, освојио је између осталог награде на фестивалима на Палићу, у Врњачкој Бањи, на Јахорини и у Кијеву.

Рађен према сценарију глумца Душка Премовића, „Неко ме ипак чека" кроз три одвојене приче говори о женама које се боре за свој интегритет и достојанство, кроз право на одлуку да ли родити или угасити живот нерођеног детета.

Главне улоге играју Аница Добра, Нада Шаргин, Душанка Стојановић, Марија Вицковић и Љиљана Стјепановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво