Стиже последњи део „Миленијума"

Трилер „Кула од карата", завршни део трилогије „Миленијум", снимљене по романима Стига Лашона, од вечерас на репертоару биоскопа „Колосеј". У „Кули од карата", открива се истина у Лизбетиној прошлости, а она ће први пут имати помоћ у борби за правду...

Шведски играни филм „Кула од карата", последњи део трилогије „Миленијум" по романима Стига Лашона, биће премијерно приказан вечерас у 21 час, у биоскопу „Колосеј".

Први део - „Мушкарци који мрзе жене", почео је да се приказује у Београду пре две недеље, а други - „Девојчица која се играла ватром" пре недељу дана.

У трећем делу ове узбудљиве сторије, која прати необични пар истраживача - хакерку Лизбет Саландер и новинара Микаела Блумквиста, повезују се све линије приче започете у прва два дела.

На почетку приче, у болницу су примљена два пацијента: старији мушкарац и девојка.

Када се пробуди из анестезије, Лизбет Саландер открива да се њен највећи непријатељ налази у кревету одмах поред ње.

Такође, приказана је и прича о Лизбетином детињству, а Блумквист долази до сазнања шта заправо повезује све афере којима се бавио.

Својеврсна анти-хероина Лизбет, која се цео живот борила против неправде сама, сада ће се први пут изборити за правду уз помоћ институција друштва...

Последњи део трилогије „Миленијум" режирао је Данијел Алфредсон. Главне ликове у сва три дела играју млада Нуми Рапас и познати шведски глумац Микаел Никвист.

Велики успех у Скандинавији

Шведски новинар и писац Лашон (1954 - 2004) преминуо је пре него што је из штампе изашла ова трилогија, која је у кратком року постала велики хит и продата у чак 26 милиона примерака.

Уз уверљиво постављен крими заплет и узбудљиве акционе сцене, Лашон даје и реалну слику савременог шведског друштва, са детаљима из света моћних индустријских корпорација, новинских редакција, полиције, судског и политичког система.

Филмска трилогија заснована на његовом делу такође је постигла огромну популарност, као и зараду.

Све три књиге екранизоване су истовремено, што се сматра за један од највећих подухвата у историји шведске кинематографије.

Приказивање у Скандинавији почело је 2009. године, први део откупљен је у 50 земаља, други и трећи за сада у 20, а већ је у најави холивудски римејк.

Студио „Сони" откупио је права на снимање филма по првом делу трилогије.

Као редитељ америчке верзије помиње се славни Дејвид Финчер, аутор филмова „Седам", „Зодијак" и „Борилачки клуб".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво