„Шишање“ у октобру

После вишегодишњег етапног снимања, нови филм Стевана Филиповића „Шишање“ премијерно ће бити приказан 6. октобра. Главне улоге у филму о скинхедсима и навијачким групама тумаче Никола Ракочевић, Бојана Новаковић и Виктор Савић.

Филм „Шишање" Стевана Филиповића, чија је радња смештена у свет скинхеда и навијачких група, биће премијерно приказан 6. октобра у Центру „Сава", након вишегодишњег, етапног снимања.

Филиповић, чији је први филм био „Шејтанов ратник" (2006), рекао је агенцији Бета да је снимање почело у новембру 2007. године и да се током следеће две године одвијало кроз пет великих и неколико мањих фаза, углавном због недостатка финансија.

Према његовим речима, снимало се по етапама и због других обавеза глумаца, али и због потребе да се неки од њих ошишају за филм до главе.

Постпродукција је у току, а од важнијих послова остало је да се придода музика, коју компонује Американац Рајан Лич.

„Шишање" је, као и „Шејтановог ратника" продуцирала фирма „Хипнополис", а биоскопски дистрибутер биће „Так".

Главни јунак филма је млади математички геније Новица, у тумачењу Николе Ракочевића, који се придружује једној од навијачких група и постаје скинхед, заведен харизмом навијачког вође Реље (Виктор Савић) и љубављу према својој комшиници Мини.

Лик Мине тумачи Бојана Новаковић, чија је холивудска каријера у успону - глумила је ћерку лика Мела Гибсона у филму „На ивици таме".

У филму играју и Никола Којо, Наташа Шолак, Предраг Ејдус, Вујадин Милошевић, Милан Михаиловић и други.

Ликови Новице и Реље појављују се као епизодни на почетку „Шејтановог ратника", а „Шишање" показује како су се они упознали и спријатељили.

Сценарио за „Шишање" су написали Димитрије Војнов и Стеван Филиповић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво