Дел Торо одустао од „Хобита“

Мексички редитељ Гиљермо дел Торо саопштио је да је приморан да одустане од рада на „Хобиту“, јер је одложен почетак снимања. Због финансијских тешкоћа, студио који је власник филмских права још није дао одобрење за почетак продукције.

Приче да је филм „Хобит" уклет, поткрепљује и најновија вест у вези са екранизацијом Толиконовог дела - Гиљермо дел Торо одустао је од режије због поновног одлагања почетка снимања.

Студио Ем-Џи-Ем (MGM), који је у финансијским тешкоћама, још није дао зелено светло за почетак снимања дводелног филма, који је својеврстан увод у трилогију „Господар прстенова".

„Због одлагања датума почетка снимања 'Хобита', суочен сам са најтежом одлуком у животу", навео је Дел Торо на сајту „Господара прстенова".

„После скоро две године живота, дисања и осмишљавања Толкиновог света, са великим жаљењем морам да одустанем од режије тих дивних слика", додао је мексички редитељ.

Дел Торо се прославио режијом шпанских филмова „Ђаволова кичма" и „Панов лавиринт", као и другог дела серијала „Блејд" и оба дела „Хелбоја".

Ипак, мексички редитељ ће и даље бити ангажован као косценариста филма, заједно са редитељем „Господара прстенова" Питером Џексоном, његовом женом Френ Волш и Филипом Бојенс.

Трио Џексон-Волш-Бојенс је награђен Оскаром за адаптирани сценарио за филм „Господар прстенова: Повратак краља".

Џексон је крајем 2007. потписао уговор о снимању два филма по „Хобиту". Он је продуцент филма, а са Френ Волш и извршни продуцент.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво