Најбољи по избору Британаца

Глумци Том Круз и Роберт Патинсон, као и филмови „Шерлок Холмс" и „Хари Потер и полукрвни принц", добитници британских Националних филмских награда, чије лауреате бира публика.

Том Круз је добио награду као легенда великог платна на церемонији доделе Националних филмских награда, одржаној синоћ у лондонском Краљевском фестивалском холу.

„Велика ми је част што сам овде вечерас. За некога ко ради на филму публика је најбитнија. Уколико сам успео да вас забавим, јако ми је драго", рекао је чувени глумац који је на додели био у друштву супруге Кејти Холмс.

На почетку церемоније, за најбољу акцију или трилер проглашен је филм „Шерлок Холмс", са Робертом Даунијем Јуниором у насловној улози.

Режисер филма Гај Ричи, који је примио признање, нашалио се: „Хвала вам. Одбили смо Оскара, али ћемо овај трофеј да прихватимо, јер је овде одлучивала публика".

Ричијева нова верзија приче о најславнијем британском детективу победила је у конкуренцији наслова „Затворено острво", „Проклетници" и "Kick Ass".

Највећи „пробој" направио је филм "The Time Traveler's Wife" (Жена путника кроз време), а награду је примио глумац Рон Ливингстон (серије „Секс и град" и „Браћа по оружју") који се нашалио и рекао да тај филм посвећен женама чији мужеви нестану без објашњења, да би се појавили после више седмица без одеће.

За најбољег глумца изабран је тинејџерски идол Роберт Патинсон, за улогу у филму „Сумрак сага: Млад месец". Млади глумац није присуствовао додели, али се захвалио преко унапред снимљене поруке.

Најбољи породични филм је „Хари Потер и полукрвни принц", чијим је глумцима награду предао Орландо Блум.

У име екипе, награду су примили Денијел Редклиф, Ема Вотсон и Бони Рајт.

Главни глумац филма Денијел Редклиф, који је објаснио да његов колега Руперт Грин није дошао јер се разболео, рекао је: „Фантастично што у овом тренутку, када смо већ снимили шест филмова, и даље наилазимо на добру реакцију публике".

Националне филмске награде додељују се од 2007. године, а победнике бира публика у великој анкети.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво