Кољевићев филм у Карловим Варима

Драма „Жена са сломљеним носем" такмичиће се на престижном филмском фестивалу у Карловим Варима. Остварење сценаристе и режисера Срђана Кољевића говори о ланцу догађаја који покреће жена, кoja на мосту изађе из таксија и баци се у реку.

Филм „Жена са сломљеним носем" Срђана Кољевића уврштен је у такмичарски програм 45. Интернационалног филмског фестивала у Карловим Варима, који ће бити одржан од 2. до 10. јула.

Љубавна прича о превазилажењу емотивних повреда из прошлости, кроз неке наизглед немогуће љубави, биће приказана у оквиру званичног такмичарског програма "East of the West", саопштила је дистрибутерска кућа „Так"

То ће уједно бити међународна премијера овог остварења, након домаће премијере на новосадском фестивалу „Синема Сити" 10. јуна.

Ново остварење Срђана Кољевића открива јунаке који кроз немогуће љубави спашавају једни друге, превазилазе емоционалне „ожиљке" и поново откривају праве разлоге за живот.

Необичан заплет почиње када млада жена са сломљеним носем излази из таксија у саобраћајној гужви на мосту и баци се у реку, а у таксију оставља бебу.

Овај догађај изазваће ланац реакција троје очевидаца, који ће на различите начине променити њихове животе.

Филм говори о Београду данас, о људима заглављеним у саобраћајној гужви на Бранковом мосту, људима који покушавају да среде своје емотивно растурене животе.

Главне улоге тумаче Небојша Глоговац, Бранка Катић, Аница Добра (први филм у којем Катић и Добра играју заједно), Нада Шаргин, Јасна Жалица, Вук Костић, Никола Ракочевић, Дара Џокић, Војин Ћетковић, Срђан Тодоровић, Љубомир Бандовић и други.

Филм је снимљен у продукцији филмске куће "Баш Челик" из Србије и "Neu Mediopolis" из Немачке.

„Жена са сломљеним носем" је други Кољевићев филм, након редитељског дебија „Сиви камион црвене боје" (2004), који је освојио 11 међународних награда.

Кољевић је сценариста или ко-сценариста 10 играних филмова међу којима су награђивана остварења „Клопка", „Љубав и други злочини", „Стршљен" и „Кажи зашто ме остави".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво