„Алиса" јури „Аватара"

Зарада „Алисе у земљи чуда" у четвртак ће досећи милијарду долара и тако ће авантура Тима Бартона постати тек шести филм који је у томе успео, а такође и први наслов са десетоцифреним приходом који у биоскопе није стигао током лета.

Очекује се да ће приход од „Алисе у земљи чуда" Тима Бартона у четвртак достићи милијарду долара.

Тако ће ова „Дизнијева" три-де авантура постати тек шести филм који је успео да дође до „магичне цифре" од милијарде долара и тек прво остварење које је постигло овај успех, а да је у биоскопе стигло током пролећа.

Филм Тима Бартона, снимљен према класику Луиса Керола, до сада је зарадио 332 милиона долара у САД и 667 милиона у остатку света (укупно 999 милиона).

У већини држава „Алисе у земљи чуда" се приказује од 5. марта, а у Јапану је зарадио импресивних 108 милиона.

По укупном приходу широм света за неки „Дизнијев" наслов, „Алиса" је на другом месту, одмах иза „Пирата са Кариба: Тајна шкриње", који је успео да заради милијарду и седамдесет милиона након што се појавио у биоскопима јула 2006. године.

„Ова је фантастичан резултат, а 'Алиса' је у великом свету успела да оживи културу одласка у биоскопе", задовољан је Дејвид Корнблам, који је на челу „Дизнијеве" међународне дистрибуције.

Претходно, милијарду долара је зарадило тек пет филмова: „Аватар" (2.727.000), „Титаник" (1.843.000), „Господари прстенова: Повратак краља" (1.119.000), „Пирати са Кариба: Тајна шкриње" (1.066.000) и „Мрачни витез" (1.000.002), који су сви почели да се приказују током лета.

„Ова је заиста јединствен резултат, посебно ако узмемо у обзир период када је филм стигао у биоскопе, и то нам доказју да постоји интересовање публике током целе године, а не само лета", закључио је је „Дизнијев" руководилац Корнблам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара