Очајничка потрага

У филму "Winter's Bone" тинејџерка Ри покушава да пронађе оца који је побегао од закона, након што је породичну кућу положио као кауцију. Неко од њене родбине можда и зна где јој је отац, али нико не жели да јој помогне у потрази, јер у овој средини важе сасвим другачији закони...

Драма о одрастању "Winter's Bone" (Зима до костију) редитељке и сценаристкиње Дебре Граник, победник овогодишњег Санденс фестивала, је адаптација истоименог романа Денијела Вудрела из 2006. године.

Смештен у суморно окружење Озарк планина у централном делу САД, филм прати покушаје тинејџерке Ри Доли (Џенифер Лоренс из филма The Burning Plain) да пронађе свога оца, који је нестао након што је положио кућу као кауцију, а затим се није појавио на суду.

Уколико он настави да се крије од закона, Ри и остатак породице (млађи брат и сестра и психички болесна мајка) остаће без породичне куће.

Додатни проблем за Ри ће бити рурално окружење у којем живи, односно људи са Озрак планина који су веома специфични и имају своја правила понашања, која су спремни су да бране и по цену (туђих) живота.

Већина њих је у сродству, а сви су блиски или повезани са криминалом и основно правило им је да нема разговора са полицијом.

Зато, када Ри крене у потрагу и почне да се распитује код рођака, наилази на отпор, прекор и непријатељство, јер на њене поступке гледају као на сарадњу са законом.

Како је већина становника Озарк планина укључена у производњу и трговину наркотика, присуство полиције би за њих значило само непотребне невоље.

Зато ће Ри морати да скупи снагу да би превазишла све проблеме и открила праву истину о нестанку оца...

Филм "Winter's Bone" ће се у биоскопима у САД приказивати од 11. јуна, а у код нас ће имати пројекцију 7. јуна на новосадском фестивалу „Синема сити".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара