Ексклузивно: Жилијет Бинош за РТС

Према оцени жирија, најбоља глумица 63. Филмског фестивала у Кану је Жилијет Бинош, која је тумачила главну улогу у филму "Copie Conforme" Абаса Кјаростамија. У изјави за РТС, француска глумица каже да је од свих фестивала, кански највише интернационално обојен и да је резултат задивљујућа интеракција људи са свих страна света.

У ексклузивном интервјуу за Радио-телевизију Србије, најбоља глумица овогодишњег филмског фестивала у Кану, Жилијет Бинош каже да је од свих фестивала, кански највише интернационално обојен.

Према њеним речима, када помешате готово све земље света, интеракција постаје задивљујућа.

"Кан је важна мисија у свету филма и када је реч о подстицању људске свести, јер сазнајете ствари које су деценијама запостављане", каже Жилијет Бинош и додаје да је "то сврха постојања фестивала и филмова".

"Осећам као да сам рођена овде, пре 25 година са филмом Андреа Тесинеа 'Рандеву' и тада су ме новинари и препознали. Пре него што су дошли велики филмови имала сам мале улоге и оне су ми отвориле пут до кроазете", каже најбоља глумица 63. Филмског фестивала у Кану.

Главна награда фестивала, Златна палма припала је тајландском филму "Ујак Бонми који може да се сети својих претходних живота", који говори о мистичним темама везаним за реинкарнацију и смрт.

Према оцени жирија фестивала, Жилијет Бинош остварила најбољу женску улогу у филму "Copie Conforme" Абаса Кјаростамија.

Награду за најбољег глумца поделили су Хавијер Бардем за улогу у филму "Biutiful" и Елио Ђермано за улогу у филму "La nostra vita".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара