Љубав после пола века

Млада Софи приликом посете Верони пронађе љубавно писмо, које је Клер написала пре пола века, а затим је убеди да потражи човека којег је волела. У филму “Letters to Juliet” глуме Аманда Сајфрид, Ванеса Редгрејв, Гаел Гарсија Бернал, Франко Неро, Крис Иган и Милена Вукотић.

У романтичној драми „Писма Јулији", легендарна Ванеса Редгрејв (која је добитница скоро свих највећих филмских награда и коју је Тенеси Вилијамс својевремено прогласио „највећом живом глумицом нашег времена") игра Енглескињу Клер.

Када је Клер пре пола века боравила у Италији, она је, попут многих девојака, о својој љубави писала Шекспировој трагичној јунакињи и оставила писмо на њеном зиду у Верони.

Од тада, писмо је заборављено, све док га једног дана пронађе Софи (Аманда Сајфрид из филмова "Dear John", "Mamma Mia!" и „Клои"), која жели да постане књижевница и која у Јулијино име напише одговор.

Софи у одговору сада већ остарелој Клер саветује да пронађе Лоренца (Франко Неро, код нас можда и најпознатији по насловној улози у филму „Бановић Страхиња") човека којег је заволела, а затим изгубила током летовања у Италији.

Млада књижевница писмо је пронашла када је са вереником Виктором (Гаел Гарсија Бернал из „Вавилона" и „Дневника мотоциклисте") дошла на романтичан одмор, који се за њега претоворио у пословни пут, пошто користи сваку прилику да би пронашао ретка вина и тартуфе за свој ресторан.

Када Клер прочита Софин одговор, одлучи да прихвати савет и дође у Верону да би пронашла стару љубав.

Такође, она прихвата да јој Софи помогне у потрази.

Клер међутим у Италију не дође сама, већ је са њом и њен неотесани унук Чарли (Аустралијанац Крис Иган из сапунице "Home and Away"), који се стално противи том подухвату.

Њих троје креће кроз италијанску природу у потрагу на којој многи старији Италијани спремно, један за другим, тврде да су управо они особа коју Клер тражи.

На крају, и Клер и Софи проналазе љубав какву нису могле ни да сањају....

Љубавници из филма Ванеса Редгрејв и Франко Неро, у стварном животу су се упознали 1967. године на снимању филма „Камелот", а две године касније добили су сина Карла Нера, који је касније постао сценариста и режисер.

Након много година одвојеног живота, Ванеса Редгрејв и Франко Неро су се венчали последњег дана 2006. године.

У филму „Писма Јулији" глуми и италијанска филмска, телевизијска и позоришна глумица Милена Вукотић (ћерка југословенског дипломате, филозофа и писца Јова Вукотића и композиторке Марте Негри), која је позната и по сарадњи са легендарним режисерима Фелинијем, Буњуелом и Тарковским.

„Писма Јулији" се у САД приказују од петка, 15. маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара