Две стратегије после апокалипсе

Хорор филм Џорџа Ромера „Опстанак мртвих“ описује стање у постапокалиптичном свету где зомбији лове преживеле. Једино уточиште је острво Плам, на којем живе две сукобљене породице: једна која сматра да све зомбије треба истребити, а друга која верује да је могуће пронаћи лек...

„Опстанак мртвих" (Survival of the Dead), најновији филм легендарног Џорџа Ромера („Ноћ живих мртваца"), прати групу плаћеника, припадника Националне гарде, који се накратко појављују у претходном Ромеровом филму „Дневник мртвих".

Филм се одиграва у опустошеном свету који подсећа на ноћну мору.

У овој средини мртви ходају земљом и непрестано нападају малобројне преживеле.

Једно од ретких безбедних зона је острво Плам, прелепо уточиште, чија је изолованост омогућила двема моћним породицама да одрже некакав привид реда након апокалипсе, када су светом завладали зомбији.

Али, како су становници острва Плам све малобројнији, сукоб два клана се све више распламсава.

О'Флинови, с једне стране, верују да апсолутно све зомбије треба истребити, чему се Малдунови одлучно противе.

Друга породица сматра да зомбије треба држати „живима" све док се не пронађе лек.

Цела ситуација се додатно закомпликује када се на острву појави мала група припадника Националне гарде која се одлучи да крене против сопствене врсте у очајничком покушају да преживи у овом апокалиптичном свету...

„Опстанак мртвих" је шести филм из Ромеровог серијала о зомбијима, чији је први део класик „Ноћ живих мртваца" (из 1968. године), а неки од познатијих наслова који су уследили су „Зора живих мртваца" (из 1979. године) и „Земља мртвих" (из 2005. године), који је зарадио 40 милиона долара.

Такође, овај Ромеров филм је прошле године уврштен у званичну конкуренцију Филмског фестивала у Венецији што је први хорор од 1932. године и филма „Доктор Џекил и мистер Хајд".

Како је „Опстанак мртвих" сниман у Канади, глумачку екипу већином сачињавају Канађани, па тако играју Алан ван Спранг (серија „Тјудори"), Кенет Велш (серија „Твин Пикс"), Кетлин Манро, Девон Бостик ("Аdoration") и Вејн Робсон ("Two If by Sea").

Последњи Ромеров хорор приказиваће се у биоскопима у САД од 28. маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара