Оскаровка наљутила званичнике три земље

Намера редитељке Кетрин Бигелоу да тромеђу Парагваја, Аргентине и Бразила у свом новом филму представи као средиште организованог криминала, разљутила је званичнике три земље. Власти Парагваја и Аргентине најавиле да неће сарађивати са екипом филма приликом снимања.

Нови пројекат оскаровке Кетрин Бигелоу, акциони филм чија се радња одвија на тромеђи Парагваја, Аргентине и Бразила, наљутио је званичнике те три јужноамеричке земље.

Власти Парагваја и Аргентине већ су најавили да неће сарађивати са америчком редитељком приликом снимања филма, у којем ће ово подручје, на ушћу река Игуасу и Парана, бити престављено као средиште организованог криминала.

„Огорчени смо јер смо сазнали да овај пројекат покушава да прикаже регион који деле три јужноамеричке државе у негативном светлу", рекао је аргентински министар за туризам Енрике Мејер.

„Желе да нас оцрне и представе као лоше момке у свету", додала је његова парагвајанска колегиница Лиз Крамер.

„Бесни смо јер нам се чини да Холивуду понестаје идеја, као да нема довољно тема широм света", истакла је Крамерова, предлажући да позната редитељка сними филмо о „8.000 убиства која су се догодила на граници Сједињених Држава".

Поменута тромеђа често се повезује са шверцом дроге и другим видовима илегалне трговине. На тој територији живи бројна заједница пореклом са Блиског истока, коју су америчке власти у неколико наврата оптужиле за финансирање милитантних исламских група.

То је, такође, и место на коме се налазе величанствени Игуазу водопади, једно од популарних туристичких атракција у овом делу света.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се