Премијера филма „Робин Худ"

Филм који сутра отвара Кански фестивал, „Робин Худ" Ридлија Скота, у исто време биће премијерно приказан и у Београду. Већ од четвртка, филм ће бити на редовном репертоару домаћих биоскопа.

Нова верзија филма „Робин Худ", у режији Ридлија Скота, којом се сутра свечано отвара Кански фестивал, имаће у исто време, у среду увече и премијеру у Београду, у Центру „Сава".

Како је најавио домаћи дистрибутер „Тарамаунт", тај филм ће већ наредног дана, 13. маја бити на редовном репертоару наших биоскопа.

Насловну улогу игра Расел Кроу, који је са Скотом снимио и Оскаром награђени блокбастер „Гладијатор".

Епска и акциона авантура „Робин Худ" говори о легендарној фигури генерацијама познатој под тим именом, о човеку чији су подвизи истрајали у популарној митологији и будили машту оних који су делили његов дух праведништва и авантуре.

До сада је снимљено тридесетак филмских и телевизијских филмова о овом јунаку. У новој верзији истражује се порекло приче, како је Робин Худ постао то што јесте.

Према синопсису, у Енглеској почетком 13. века Робин и његова дружина супротставили су се корупцији у локалном селу и повели буну против круне, што је променило равнотежу силе између краља и поданика.

Неки доживљавају Робина као одметника, а неки као хероја и симбол слободе.

Наравно, и у овој верзији велики део приче је посвећен љубави између Робина и лејди Мерион, коју игра добитница Оскара Кејт Бланшет. У глумачком ансамблу су Вилијам Харт, Марк Стронг, Оскар Ајзак....

Филм је снимљен у продукцији америчког студија „Универзал", на локацијама у Енглеској и Велсу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се