Последња Шрекова пустоловина

Шреку живот више није толико узбудљив и као да се претворио у досадну свакодневицу. Да би се подсетио ранијих времена, Шрек склапа споразум са лукавим Рампелстилскином, не знајући да ће се после тога наћи у стварности у којој је све другачије...

"Shrek Forever After" је четврти и последњи наставак цртаћа о зеленом џину (иако је и трећи део најављиван као последњи).

На почетку филма, који је као и прва три дела заснован на ликовима из различитих бајки, Шрек је уморан од досадне свакодневице.

Након што је победио злог змаја, спасао прелепу принцезу и сачувао краљевство, чини се да су његове пустоловине завршене и да је Шрек наједном постао питом и окренут породици.

Уместо да за сељане буде страх и трепет као некада, сада прихвата и да им се потпише на виле.

Због свега тога, Шрек чезне за данима када је утеривао страх у кости и када се осећао као прави огар (џин).

Да све буде занимљивије, побрине се слаткоречиви Рампелстилскин, који насамари Шрека да потпише уговор, јер му обећа да за један дан који му да за узврат ће добити један дан из некадашњег занимљивог живота.

Несвестан да ће се после тога све променити, Шрек прихвата понуду, али га лукави Рампелстилскин превари и узме му баш онај дан када се родио.

После потписивања, зелени џин се одједном нађе у паралелној стварности у којој је све потпуно другачије од онога на шта је навикао.

У овој измењеној стварности, огри су сурово прогањани, Рампелстилскин је врховни владар, а Шрек и Фиона се никада нису упознали.

Додуше, Шрек има шансу да све врати у првобитно стање, али једино ако се до изласка Сунца освоји Фионино срце и пољуби је.

Уколико не успе Шрек ће заувек нестати.

Да би му отежао задатак и да би га спречио да измени нови поредак ствари, Рампелстилскин шаље јато вештица...

Баш као и у ранијим наставцима, цртаним ликовима гласове позајљују Мајк Мајерс (Шрек), Еди Марфи (Магарац), Камерон Дијаз (принцеза Фиона), Антонио Бандерас (Мачак у чизмама), Џастин Тимберлејк (Арти Пендрагон), сценариста и режисер друге сезоне цртаћа „Сунђер Боб Коцкалоне" Волт Дорн (Рампелстилскин), Џон Клиз (краљ Харолд) и други.

Филм је режирао редитељ, глумац, продуцент и цртач Мајк Мичел, који је познат по комедијама "Surviving Christmas" и "Sky High", а као илустатор је сарађивао са Тимом Бартоном и Спајком Џоунзом.

Четврти и (наводно) последњи наставак Шрека у биоскопе у САД стиже 21. маја, док ће се у Великој Британији приказивати од 9. јула.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво